Formula 1 Haberleri | Mazepin'in aracına babasından yeni bir şasi

Orhan Gülek
30.11.2021 - 12:58 | Son Güncellenme: 30.11.2021 - 13:16

Son dakika Formula 1 haberleri... Haas F1 takımının çaylak pilotu Nikita Mazepin'in aracına babası tarafından yeni bir şasi alındığı açıklandı.

Formula 1 Haberleri | Mazepin'in aracına babasından yeni bir şasi

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Babasının şirketi olan Uralchem ve Uralkali şirketlerinin desteğiyle Formula 1'e adım atan Haas'ın çaylak pilotu Nikita Mazepin'e babasından bir destek daha geldi.

Bu sezon sık sık aracının ağır şasisinden şikayetçi olan Mazepin'e babası Dimitry Mazepin tarafından yeni bir şasi alındığı açıklandı.

Mazepin, sürekli şikayetçiydi

Bu sezon Formula 1'de ilk kez yarışan Rus pilot Mazepin, takım arkadaşı Mick Schumacher'e göre daha ağır bir şasi ile yarışmasından dolayı şikayetçiydi.


Bunun üzerine Nikita Mazepin'in babası ve aynı zamanda Haas Formula 1 takımının sponsoru olan Dimitry Mazepin, oğlunun şikayetlerine duyarsız kalmayarak aracına yeni bir şasi aldığını açıkladı.

Baba Mazepin: "Parasını cebimden verdim"

 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Mazepin, oğlu Nikita Mazepin'in aracının diğer sürücü Mick Schumacher'in şasisine kıyasen daha ağır ve eski olduğu belirterek şu ifadeleri kullandı:


"Yeni bir şasiye ihtiyacımızın olduğunu fark ettik ve cebimden parasını vererek yeni bir şasi yaptırdım. Herkes eşit koşullarda yarışmalı." 

Mazepin, Formula 1'de eleştiriliyor

Formula 1 dünyasında bazı kesimler, Mazepin'den çok daha yetenekli pilotların koltuksuz kaldığından yakınırken, bazı kesimler Mazepin'in babası Dmitry Mazepin sayesinde F1'e adım attığını iddia ediyor.

Nikita'ya da "paralı pilot" yakıştırması yapılıyor


Nikita Mazepin'in babası ve aynı zamanda Haas Formula 1 takımının sponsoru olan Dimitry Mazepin'in servetinin 7 milyar doları aştığı biliniyor ve bu, yaklaşık 2.5 milyar dolar serveti bulunan Aston Martin F1 takımının sahibi Lawrence Stroll'ün neredeyse üç katına denk geliyor.

Nikita'nın babası Dmitry Mazepin, Rusya'nın -hatta dünyanın- en zengin işadamlarından bir tanesi ve toplam mal varlığının 7 milyar dolardan fazla olduğu düşünülüyor. Bundan ötürü Nikita'ya da "paralı pilot" yakıştırması yapılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler