Formula 1'de taşlar yerinden oynuyor! Hamilton yerine Verstappen...

Orhan Gülek
27.06.2021 - 14:15 | Son Güncellenme: 27.06.2021 - 15:03

F1'de Mercedes takım patronu Toto Wolff, Max Verstappen'in gelecekte harika bir yıldız olacağını ve ileride kendisine hayır diyemeyeceklerini belirtti

Formula 1'de taşlar yerinden oynuyor! Hamilton yerine Verstappen...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Bu sezon Formula 1'de başarılı bir sezon geçiren Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen, Mercedes takımının radarında.

Russell ve Verstappen birlikteliği

Mevcut pilotlarından Valtteri Bottas'tan yeterli verimi alamayan ve yakın zamanda F1'e veda edecek olan Hamilton sonrası güçlü bir kadro kurmak isteyen Mercedes, bu boşluğu Russell ve Verstappen ile doldurmak istiyor.

"Yeni nesil pilotlara hayır diyemeyiz"

Sky İtalya'ya konuşan Mercedes takım patronu Toto Wolff "Verstappen gelecekte Mercedes’in pilotu olabilir mi?” sorusuna şu cevabı verdi:

"Uzun vadede, gelecekteki pilotumuz olarak bu nesilden hiç kimse için hayır diyemeyeceğim. Norris, Leclerc, Russell, Ocon veya şimdi Gasly olabilir.”

Formula 1 2021 sezonunda yapılan 7 yarışta Mercedes takımından Lewis Hamilton ve Red Bull-Honda'dan Max Verstappen'in 3'er, Sergio Perez'in (Red Bull-Honda) ise bir yarış galibiyeti bulunuyor.

Bottas yerine Russell

Daha önce kış aylarında yeni pilotlarının kim olacağı açıklayacaklarını dile getiren Wolff, bu söylemini yalanladı.

Wolff "Sadece sizle dalga geçiyordum, Bunu yaptım çünkü bu soruyu çok sık soruyorsunuz. Aralık'a kadar bekleyemeyiz. Çok geç olur." dedi.

"Valtteri'nin performansını görmek istiyorum"

İki pilot arasında kıyaslamada bulunan Mercedes patronu Wolff, şöyle konuştu:

"Russell ve Bottas Formula 1'de harika bir kariyere sahip olabilecek iki sürücü. Valtteri'nin bu yılki potansiyelini tam olarak görmek istiyorum. George'u da Williams için yarışırken ve mevcut durumu ele alırken gözlemlemeye devam etmek istiyorum. Russell, bence zihin olarak iyi durumda. Geçen hafta iyi bir toplantı yaptık ve her şeyin elinde olduğunu biliyor. Bu, iyi bir haber çünkü kaderi kendi ellerinde ve bu da sadece aracı mümkün olduğunca hızlı sürmekle ilgili bir şey."

 

 

Senin için hazırladığımız haberler