Fredy: "Beşiktaş maçını unutamıyorum"

14.01.2021 - 11:19 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 11:22

Son dakika haberleri... Antalyaspor'da forma giyen Fredy; Antalyaspor, Ersun Yanal ve Beşiktaş maçıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Fredy: "Beşiktaş maçını unutamıyorum"

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

2018-2019 sezonunun devre arasında Portekiz'in Belenenses takımından Antalyaspor'a transfer olan Fredy Ribeiro, Türkiye kariyeriyle ilgili olarak çarpıcı açıklamalara imza attı. Bülent Korkmaz, Tamer Tuna ve Ersun Yanal için dikkat çeken sözlere yer veren Angolalı futbolcu, her değişikliğin takım içerisinde de farklılıklara neden olduğunu söyledi.

Ersun Yanal sözleri...

Ersun Yanal'ın gelişiyle birlikte detayların daha fazla önem kazandığını ifade eden Fredy Ribeiro, "Ersun Hoca, dertaylara çok önem veriyor ve her detayın hem teorisini hem de pratiğini yapıyoruz. Gelişiyle birlikte yaşadığımız en büyük değişikliğimiz, oynarken fark etmediğimiz şeyleri bize hatırlatması oldu. Hocanın bir planı oluyor ve biz bu planı sahaya yanstımaya çalışıyoruz. Hatayspor maçı dışındaki maçlarda hocanın istrediklerini sahaya yansıttık. Bu detaylar doğrultusunda daha başarılı olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sezon hedeflerini anlattı

Sezon sonu hedeflerinden de bahseden Angolalı futbolcu, "Temelde geçen senenin üzerine çıkmak istiyoruz. Hem bireysel hem de takım olarak böyle olması gerekiyor. Geçen senenin üzerinde bitirmek bizim nihai hedefimiz olacak. Kapasitemiz var, Türkiye liginde 6-7 takım içerisinde olabilirsek ve o kültürle devam edersek, sonrasında daha yukarılara çıkabiliriz. Antalyaspor geleneğiyle birlikte takımı her yıl ilk 5-6 takım arasına getirmek istiyoruz" diye belirtti.

"Bülent Korkmaz döneminde öz güven kaybı yaşadım"

Antalyaspor'a transfer olduğu dönemden ve sonrasında formasını kaybetmesinden bahseden Fredy, Bülent Korkmaz'ın kendisine farklı görevler verdiğini ve bu sebeple formayı kaybettiğini hatırlattı. Kendisini 8 ve 10 numara pozisyonlarından iyi hissettiğini, ancak ikinci sezonuyla birlikte farklı bir bölgede görevlendirildiğini ifade eden 30 yaşındaki futbolcu, "O dönem elimden gelen en iyisini yaptım ama zor bir pozisyonda görevlendirildim. Orada güven kaybı yaşadım. Tamer Tuna'nın gelişiyle birlikte formayı alıp düzenli oynamaya başladım. Takım olarak da iyi oynadık. Antalyaspor'un tarihine geçtiğimiz dönemdi. Skora katkılar yaptım, şu anda da bıraktığım gibi devam etmeye çalışıyorum" diye konuştu.

Cüneyt Çakır'a övgü

Afrika'da ve Avrupa'da futbol oynadığını ve her yerde hakemlerin tartışma konusu olduğunu söyleyen Fredy Ribeiro, genelde hakemlerin büyük takımlara karşı daha fazla iltimas sağladığını belirtti. Bu durumu sorun haline getirmemek gerektiğini ifade eden Angolalı futbolcu, "Hakemler de insan. Onlar da hata yapabiliyorlar. Türkiye'nin en yukarı çıkmış bana göre dünyanın en iyi hakemlerinden birisi de Cüneyt Çakır. Kötü niyet olmadığı sürece biz nasıl hata yapabiliyorsak onlar da yapabilir. Hakemi konuşamnın çok doğru olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

Beşiktaş galibiyetini unutamıyor

Antalyaspor'da unutamadığı maçı ve golünü söyleyen Fredy, "Attığım en güzel golü bu sezon Kayserispor'a karşı kaydettim. Geçen sezon da Beşiktaş'ı pandemi dönüşü 2-1 yenmiştik. Unutulmaz maç olarak onu söyleyebilirim. Amilton, Sinan Gümüş gol atmıştı. Pandemiden önce biz çok iyi bir dönemdeydik. Pandemiden sonra nasıl bir etkinin olacağını kimse bilmiyordu. Beşiktaş'ı çok iyi performansla yenmiştik. O yüzden onu unutamıyorum" diye belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler