Futbol maçları seyircili oynanacak mı? Bilim Kurulu kararı...

02.09.2020 - 20:41 | Son Güncellenme: 02.09.2020 - 20:43

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Futbol karşılaşmalarının seyircili ve seyircisiz oynanacağı hakkında açıklama yaptı. Maçlar ne zaman seyircili olacak ve ne kadar seyirci alınacak, seyircisiz mi devam edecek, taraftar alınmayacak mı? Bu gibi araştırmalar sürerken Sağlık Bakanı Bilim Kurulu toplantısı hakkında açıklamalar yaptı. İşte Süper Lig'in seyircili ve seyircisiz kararı...

Futbol maçları seyircili oynanacak mı? Bilim Kurulu kararı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, futbol karşılaşmalarının seyircili ve seyircisiz oynanacağı hakkında açıklama yaptı. Maçlar ne zaman seyircili olacak ve ne kadar seyirci alınacak, seyircisiz mi devam edecek, taraftar alınmayacak mı? Bu gibi araştırmalar sürerken Sağlık Bakanı Bilim Kurulu toplantısı hakkında açıklamalar yaptı. İşte Süper Lig'in seyircili ve seyircisiz kararı...

Bilim Kurulu önerisi...

Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun futbol müsabakaları hakkında görüş ilettiğini açıkladı. Bilim Kurulu'nun görüşü ise müsabakaların en azından ligin ilk yarısının tamamının seyircisiz olması yönünde. Fahrettin Koca, ''Belli bir döneme kadar, belki yılın ilk yarısı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde Bilim Kurulu’ndan bir öneri var. Yaklaşımımız bu şekilde.'' ifadelerini kullandı.

Ekim'den itibaren seyirci olacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ise, Ekim ayından itibaren stadyumlara %30 kapasite ile seyirci alınacağını duyurmuştu.

Açıklama şu şekildeydi

Tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınacağı vurgulanırken, "Bu kapsamda; TFF Sağlık Kurulu'nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alınacak olup locaların kullanımı da serbest bırakılacaktır. Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacaktır. Müsabakalara seyirci alınması ile ilgili tüm detaylar daha sonra ilan edilecektir" ifadesi kullanılmıştı.

Hangi takım, kaç taraftara oynayacak?

Senin için hazırladığımız haberler