Futbola 'yeni normal' ile dönüş! Hasret bitiyor...

08.06.2020 - 09:46 | Son Güncellenme: 08.06.2020 - 09:52

Koronavirüs sebebiyle verilen zorunlu ara sona erecek ve Türkiye'de futbol maçları kaldığı yerden devam edecek. Türkiye'de oynanacak maçlarda COVID-19 kuralları uygulanacak.

Futbola 'yeni normal' ile dönüş! Hasret bitiyor...

AJANSSPOR

Koronavirüs salgını sebebiyle zorunlu olarak verilen ara bu hafta itibarıyla sonra sona ermiş olacak. Takımlar, 12 Haziran Cuma günü kaldığı yerden devam edecek maçlarla birlikte, tüm ülkedeki 'yeni normal hayat' ile aynı paralelde yoluna devam edecek.

Maçlar seyircisiz, hijyen üst noktada olacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) aldığı karar göre karşılaşmalar seyircisiz oynanacak. Maçları oynanacağı tüm stadyumlarda hijyen en üst noktada olacak.

Kim, ne kadar hazır olacak?

Süper Lig'de hangi takımın fizik olarak ne kadar hazır olduğu şampiyonluk yarışında etkileyici olacak. Ayrıca, teknik heyet, futbolcular ve hakemlerin maçlara nasıl konsantre olacağı merak ediliyor. 

Lig maçları ne zaman sona erecek?

Olumsuz bir durum olmaz ve yeni bir salgın süreci yaşanmazsa sezon, 24-25-26 Temmuz'da oynanacak son hafta maçlarıyla birlikte tamamlanacak ve bir takım şampiyonluk kupasını kaldıracak.

Küme düşme kaldırılmadı

Çokça tartılışmasına ve Süper Lig'de 7 kulüp düşmenin kaldırılmasını talep etmesine karşın, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, bu talebi reddettiklerini söylemişti. 

Ligde kalma mücadelesi verecek takımlar

Dolayısıyla ligde Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Konya, Malatya, Rizespor, Ankaragücü ve Kayserispor, taleplerinin reddedilmesiyle kıyasıya bir yarışa girecek.

Koronavirüs testleri yapılacak

Daha önce açıklanan kararlara göre saha kenarında teknik direktörler hariç herkes maske takacak. Maçlar öncesi stattaki kişilere koronavirüs testi uygulanacak. 

5 oyuncu değişikliği hakkı kararı

Takımlar oyunun en fazla 3 kez bölünmesi şartıyla 5 oyuncu değiştirebilecek. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 5 oyuncu değişikliği hakkının kadrosu daha geniş olan takımlara daha çok fayda sağlayacağını Radyospor'da dile getirmişti.

TFF taviz vermeyecek

Futbolda, yeni normalde hijyen kuralları konusunda taviz verilmeyecek. Stadyumlarda görevli kişilerin dışında kimse yer alamayacak. Basın mensupları yarım saat öncesinden kurallara çerçevesinde stadyumlara alınacak.

Süper Lig'de 27. hafta maç programı

12 Haziran 2020 Cuma

21:00 Göztepe - Trabzonspor

21:00 Fenerbahçe - Kayserispor

13 Haziran 2020 Cumartesi

18:30 Başakşehir - Alanyaspor

21:00 Yeni Malatyaspor - Kasımpaşa

21:00 Beşiktaş - Antalyaspor

14 Haziran 2020 Pazar

18:30 Gençlerbirliği - Konyaspor

21:00 Gaziantep FK - Ankaragücü

21:00 Çaykur Rizespor - Galatasaray

15 Haziran 2020 Pazartesi

21:00 Sivasspor - Denizlispor

Senin için hazırladığımız haberler