'Futbolcu hakları, FIFA, şu, bu bırak. Önce sözleşme okunmalı'

13.01.2021 - 22:58 | Son Güncellenme: 13.01.2021 - 23:48

Son dakika spor haberleri... Çaykur Rizespor'da başkan Hasan Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadıkları Beşiktaş maçının ardından konuştu. Kartal, Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan ile ilgili konuya da değindi. İşte detaylar...

'Futbolcu hakları, FIFA, şu, bu bırak. Önce sözleşme okunmalı'

Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş, sahasında Rizespor'u Larin'in golüyle 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Bu karşılaşmanın ardından Çaykur Rizespor'da başkan Hasan Kartal açıklamalarda bulundu.

Kartal, UÇK'nın 6 maç men ve 1.2 milyon euro ceza verdiği eski oyuncuları Oğulcan Çağlayan hakkında da konuştu. 

'Gidişi etik ve yasal değil'

Oğulcan Çağlayan'ın Rizespor'dan ayrılışının etik olmadığını ve yasal olarak yanlış olduğunu vurgulayan Kartal, ''Yapılan bir sözleşme var. Sözleşmenin son maddesinde Rizespor'un 1 yıl daha uzatma opsiyonu var. İş anlaşması olarak bakarsanız hiçbir problem yok. Önceden anlaşılan bir sözleşme. Biz son gün, sporcumuzla görüşemedik. Biz de son gün opsiyonu kullandık. 6 maç kala sporcumuz sözleşmeyi feshetti. Rizespor'un sıkıntılı bir döneminde gitti. Gidişi etik olarak doğru değil. Yasal olarak hiç doğru değil. Bu konuyla ilgili konuşanlar sözleşme maddesini okumalı. Futbolcu hakları, FIFA, şu, bu bırak. Önce sözleşme okunmalı. Bütün sonraki süreç hukuki. Sonuç ne olursa olsun uymak zorundayız. 1-2 ay içinde sanırım sonuçlanır. Haklı olan taraf mutlaka kazanır. Sonucu bekleyeceğiz'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in Oğulcan Çağlayan hakkındaki sözleriyle ilgili de konuşan Kartal, 'Rizespor'u suçlayacak şekilde konuşmasınlar' dedi ve şöyle devam etti: 

''O konuşmayı yapanlar öncelikle sözleşmenin son maddesini okumalı. Bu maddeyi okumadan, Rizespor'u suçlamasınlar. Önce derslerine iyi çalışsınlar. Derslerine çalışmazlarsa sınıfta kalırlar. Biz iki kulübüz. Galatasaray güzide bir kulüp. Bunu yönetenler bizden isteyebilirler. Bizden istediler de biz mi vermedik o belgeyi. Rizespor neyi becerdi, diyorlar. Rizespor yasal haklarını korumayı beceriyor. Biz Rizespor'un haklarını savunmadan, bizden sonraki yöneticiler bize bir şey sormazlar mı? İlla ki sorarlar. Biz yapmamız gerekeni yaptık.''

Oğulcan Çağlayan'ın Rizespor'daki sözleşmenin son maddesi

 

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, açıklamalarının ardından Oğulcan Çağlayan'ın sözleşmesindeki son maddeyi de paylaştı. O madde de şu şekilde:

''Çaykur Rizespor A.Ş 15.06.2020 tarihine kadar iş bu sözleşmeyi 31.05.2021 tarihine kadar uzatma hakkına sahiptir. Çaykur Rizespor A.Ş uzatma hakkını noterden futbolcuyu muhatap gösterir bir ihbarname keşide ederek kullanacak bu ihbarnamenin bir örneğini de bilgi için Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderecektir. Çaykur Rizespor A.Ş uzatma hakkının kullanılması durumunda futbolcuya karşı işbu sözleşmenin 3. maddesinde belirtilen 2020-2021 sezonuna ilişkin hükümler çerçevesinde sorumlu olacaktır.''

 

Mustafa Cengiz: ''Futbolcunun iyi niyeti göz ardı edilmişti''

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de, bu konu hakkında ''"Galatasaray, Türkiye'deki futbolun kıblesidir. İster yerli ister yabancı fark etmez bütün futbolcular önce Galatasaray'a gelmek ister. Biz rakiplerimizin de yücelmesini isteriz. Futbolcu bizimle sözleşme imzaladıktan sonra Rizespor, haksız fesih diye itiraz etti. UÇK'nın disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Hukukta esastan önce usül incelenir. Futbolcunun iyi niyeti göz ardı edilmişti. 1.2 milyon Euro muazzam bir rakam. Tahkim'den istediğimiz karar çıkmazsa mahkemeye gideceğiz. UÇK böyle bir ceza veremez ki. Veriyorsa da Tahkim'den bunu düzeltmesini rica ediyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

 CENGİZ'İN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler