Bayern Münih maçında aktivistler kendini kale direğine zincirledi

Ali Bozkurt
27.08.2022 - 23:11 | Son Güncellenme: 27.08.2022 - 23:19

Daha önce Premier Lig ve Bundesliga'da yaşanan aktivistlerin kendini kale direğine zincirleme protestosu Bundesliga'da tekrardan yaşandı. İşte o anlar...

Bayern Münih maçında aktivistler kendini kale direğine zincirledi

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezonlarda "Son kuşak" (Letzte Generation) adlı çevre grubunun protestosu yeni sezonda da devam etti. Bayern Münih,-Borussia Mönchengladbach karşılaşmanın 17. dakikasında bir aktivist kendini kale direğine zincirledi. Detaylar...

Oyun durdu

Bayern Münih,-Borussia Mönchengladbach karşılaşmanın 17. dakikasında Letzte Generation grubu üyelerinden bazıları sahaya atlayarak kendilerini kale direğine zincirledi. Bir süre oyunun durmasından hemen sonra saha kenarındaki güvenlik personeli, söz konusu aktivistleri kısa bir sürede sahadan çıkardı.

''İklim değişimine dikkat çekilmek istendi''

Letzte Generation grubundan yapılan açıklamada, çevre grubunu destekleyen 5 kişinin Allianz Arena'da 75 bin seyircinin önünde kendilerini kale direklerine zincirleyerek yaklaşan iklim değişimine dikkat çektikleri ifade edildi.

Daha önce de yaşandı

Everton'ın Newcastle United'ı konuk ettiği mücadelede Everton kalesine yönelen taraftar, plastik kelepçeyle kendisini boğazından kale direğine bağlamıştı. Güvenlik görevlileri kendini direğe kelepçeleyen taraftarı olduğu yerden ayırmak için uzun uğraşlar vermişti. Kelepçe, uzun süre protestocu taraftarın boynundan çıkarılamazken sahaya demir kesici makas getirilmişti.

Bundesliga'da ilk değil

Geçtiğimiz sezon Bundesliga'nın 29. haftasında oynanan Freiburg - Eintracht Frankfurt maçının 2. dakikasında sahaya giren iki taraftar, kendilerini boğazlarından zincirlerle kale direklerine bağladılar ve beklemeye geçtiler. Protestocuların bu hareketi sonrasında saha görevlilerinin bir süre boyunca hiçbir reaksiyon almaması dikkatleri çekerken, yaklaşık 3 dakika sonra müdahale edilen kişiler stadyumdan çıkarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler