Futbolda Fenerbahçe Baskette ise Real Madrid durudurulamıyor!

23.10.2023 - 20:02 | Son Güncellenme: 24.10.2023 - 00:09

Futbolda Fenerbahçe 17 maçtır sürdürdüğü galibiyet serisi ile durdurulamazken, benzeri bir seriye de basketbolda EuroLeague ekibi Real Madrid imza attı.

Futbolda Fenerbahçe Baskette ise Real Madrid durudurulamıyor!

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe bu sezon Trendyol Süper Lig, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Konferans Ligi Ön Eleme turlarında olmak üzere bu sezon çıktığı 17 resmi maçtan da galip ayrılarak kamuoyunun ilgisini üzerine topladı. Buna benzer bir seriyi basketbolda da İspanyol devi Real Madrid yakaladı.

Son EuroLeague şampiyonu durdurulamıyor

Geçtiğimiz sezon Koç Chus Mateo yönetiminde Türk Hava Yolları EuroLeague'i şampiyon olarak tamamlayan İspanyol devi Real Madrid, bu sezona tıpkı Fenerbahçe gibi çıktığı tüm resmi maçları kazanarak başladı.

Real Madrid'in bileğini bükebilen çıkmadı

Real Madrid sezon başından bu yana İspanya Ligi (ACB) ve EuroLeague'de çıktığı 12 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Dev kulüp lokal ligde 8 maç kazanırken, EuroLeague'de de 4 maçta galibiyeti hanesine yazdırdı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ilk Biber hasadını yaptı! Yenisi yolda...
Habere Git

Şampiyon takıma kritik ekleme

Geçtiğimiz sezonun başında kadrosundaki kısa rotasyonunun ilerleyen yaşı nedeniyle handikaplı olarak gözüken Real Madrid, veteran oyuncularının Final Four'da ortaya koyduğu karakter ile şampiyonluğa uzanmıştı. İspanyol devi yaz aylarında bu bölgeye çok kritik bir ekleme yaparak eski oyuncusu Facundo Campazzo'ya imza attırdı. Takıma olan etkisini gelir gelmez hissettiren Arjantinli guard EuroLeague'de maç başı; 11.8 sayı, 8,5 asist ile double double'a yakın ortalamalar tutturdu.

Kaptan şampiyonluk için ortalığı karıştırdı, yumruklar uçuştu

Real Madrid geçtiğimiz sezon EuroLeague serisinde Zeljko Obradovic'in çalışıtrdığı Sırp ekibi Partizan KK ile karşı karşıya geldi. Partizan serinin İspanya'da oynanan iki maçını da kazanarak 2-0 öne geçerek Final Four kapılarını ardına kadar aralasa da, Real Madrid kaptanı Sergio Llull'ün maç sonunda yaptığı çirkin bir hareket serinin kaderini değiştirdi. Llull'ün 2. maçın son bölümünde Partizan KK'dan Kevin Punter'a yaptığı sportmenlik dışı faulün ardından iki takımdan oyuncular ciddi bir kavgaya tutuştu. Kavga sonunda iki takımdan da önemli oyuncular büyük cezalara çarptırıldı. İkisi deplasmanda olmak üzere serinin devamındaki 3 maçı da kazanan Real Madrid adını Litvanya'nın Kaunas şehrinde gerçekleştiren Final Four'a yazdırdı.

Senin için hazırladığımız haberler