Gabriel Paulista'dan Türk hakemlere eleştiri

11.09.2024 - 12:04 | Son Güncellenme: 11.09.2024 - 12:25

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'tan Brezilyalı futbolcu Gabriel Paulista idman öncesi açıklamalarda bulundu.

Gabriel Paulista'dan Türk hakemlere eleştiri

AJANSSPOR - HABER

Gabriel Paulista, idman öncesi yaptığı yeni açıklamalarında Trabzonspor karşılaşması ve Türk hakemleri hakkında konuştu.

"Hakemler oyunu çok fazla durduruyor"

Gabriel Paulista açıklamalarında Türkiye, İngiltere ve İspanya'daki hakemleri şu sözlerle kıyasladı: "Her ligin oyun anlayışı ve hakem yönetimi farklı oluyor. Sadece İngiltere, İspanya'da değil, Brezilya'da da top oynadım ve şimdi Türkiye'deyim. Bu ligleri kıyaslayabilecek bir tecrübeye sahibim. Sadece şunu söyleyebilirim, İngiltere'de hakemler daha çok izin veriyor oyun oynanmasına. Daha az oyunu durduruyorlar. LaLiga'da oyunun biraz daha çok durdurulabildiğini söyleyebilirim. Hakemler daha çok müdahale ediyorlar."

Brezilyalı futbolcu açıklamalarına şöyle devam etti: "Türkiye bu açıdan biraz LaLiga'ya benziyor diyebilirim. Hakemler oyunu çok fazla durduruyor. Aslında saygı duymak zorundayız hakemin kararlarına. Oyuncularla da alakalı olabilir ama herkes işini yapmak zorunda. Onlar da işini yapıyorlar. Biraz daha oyunun devamlılığı açısından çok fazla oyunun hakemlerin müdahale ettiğini söyleyebilirim. Biz hakemlere saygı duyuyoruz, onlar da bize duyuyorlar. Umarım iyi bir şekilde bu sezonu devam ettireceğiz."

"Trabzonspor maçı çok zor bir maç olacak"

Beşiktaşlı futbolcu Gabriel Paulista, bu hafta deplasmandaki Trabzonspor maçının zor geçeceğini belirtti ve lige verilen milli ara için şu ifadeleri kullandı "İyi oldu bizim için ailelerimizle vakit geçirdik, dinlendik ve gayet iyi hazırlandığımızı da söyleyebilirim. Başladık zaten idmanlara. Trabzonspor maçı çok zor bir maç olacak. Bunun bilincindeyiz çünkü hoca değiştiren ekiplerde oyuncular hep iyi reaksiyon verirler bu hoca değişikliğine. O anlamda da her zaman zor olacak bir de deplasman zaten Trabzon. Biz yüzde yüzümüzü artık tüm odağımızı bu maça verdik. Adım adım ilerleyen bir mantaliteye sahibiz."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş maçı öncesi Şenol Güneş'i şoke eden haber!
Habere Git

Paulista'dan Süper Lig değerlendirmesi

33 yaşındaki savunma oyuncusu Paulista, Süper Lig'i ise şöyle değerlendirdi: "Oynadığım diğer liglerden daha farklı bir lig olduğunu söyleyebilirim. Çok zor ve rekabetçi bir lig. Fiziksel güce dayalı bir lig. Bunu zaten fark ettim. Özellikle deplasman maçlarının çok zor olacağını tahmin ediyorum ki zor deplasman maçları da oynadık. Tecrübeli oyunculara sahibiz, kaliteli bir takımız. Ama bizim takımımız da olabildiği kadar çok tecrübeli bir takım. İyi başlangıcımızı bu zor ligde sürdüreceğimizden eminim. Adaptasyon sürecini atlattığımı düşünüyorum. Daha da iyiye gideceğimize eminim."

Senin için hazırladığımız haberler