Galatasaray, Pasquale Sensibile ile yollarını ayırdı

Feride Kara
20.06.2022 - 20:15 | Son Güncellenme: 21.06.2022 - 12:28

Galatasaray sportif direktör Pasquale Sensibile ile yolların ayrıldığını açıklarken Cenk Ergün'le futbol direktörlüğü için anlaşma sağlandığını duyurdu.

Galatasaray, Pasquale Sensibile ile yollarını ayırdı

Galatasaray, sportif direktör Pasquale Sensibile'yle yolların ayrıldığını açıkladı.

Galatasaray'dan açıklama

Galatasaray sosyal medya hesaplarından ayrılığı duyurdu. "Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

Burak Elmas döneminde geldi

Pasquale Sensibile, Burak Elmas döneminde Luis Campos'un danışmanı olarak sarı-kırmızılılar ile anlaşma sağlamasının ardından göreve gelmişti. Sensibile daha önce Juventus, Roma, Verona ve Palermo gibi kulüplerde çalıştı.

Galatasaray Cenk Ergün'ü açıkladı

Galatasaray Cenk Ergün için "Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz." mesajını yayınladı
 

Çok heyecanlı ve çok gururluyum

Galatasaray'a yeniden göreve gelen Cenk Ergün "Çok heyecanlı ve çok gururluyum. Bu kulübe hizmet edebilme şansını daha önce uzun yıllar erişebildim. Şimdi tekrardan geri döndüm. Heyecanımı tarif edemeyeceğim. Önemli olan Galatasaray, geri kalan her şey teferruat. 
 

Sensibile ile anlaşarak ayrıldılar

Cenk Ergün "Pasquale Sensibile, Sportif Direktör olarak göreve başladı ve yönetimle karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Ben bu sürecin içinde yokum. Galatasaray'ın futbol operasyonlarından artık ben sorumluyum.  Florya'nın A'dan Z'ye  A takım dan altyapıya geri kalan operasyonlarından yönetimimize karşı sevk ve idaresini yapmakta görevliyim."
 

Halihazırda bir teknik direktörümüz var

Yeni teknik direktör konusunda konuşan Cenk Ergün "Galatasaray'ın şu an devam eden bir teknik direktör sözleşmesi var. Ben süreçlere şu andan itibaren dahil olacağım. Birçok isim geçiyor, Okan hocanın da adı geçiyor. Halihazırda bir teknik direktörümüz olduğu için başka bir isimden şu an bahsetmek etik olmaz." 
 

Felipe Melo'nun sevinci

Cenk Ergün "Felipe Melo arayarak göreve gelişimden dolayı duyduğu mutluluğu ve sevincini iletti. Birçok isimle çalışma şansımız oldu. 7 başkan ve birçok oyuncuyla çalıştım. Oyuncu sayısını hesaplamam kolay değil. Çok büyük dostluklarım var ve bu çok sevindirici. Felipe Melo ''Sen dönüyorsun şampiyonluk geliyor'' dedi.
 

Galatasaray taraftarı takımıyla gurur duyacak

Transferlerle birlikte kuracakları takımda bahseden Cenk Ergün "Galatasaray taraftarının gurur duyacağı bir takım kuracağız. Önceliğimiz akademideki oyuncuları A Takım'a çıkarmak. Şampiyonluk sözü veremeyiz ama sonuna kadar gideceğimizin sözünü verebilirim. Kısa vadede hedefimiz, bu sezon lige hazır bir takım yaratmak. Orta ve uzun vadede ise öncelikli olarak akademiden gelen gençlere daha fazla fırsat yaratabilmek."
 
 

Orta sahaya müdahale edeceğiz

Cenk Ergün "Galatasaray'ın kadrosunda halihazırda bizimle devam edecek oyuncularımız var. İlk önce eksik gördüğümüz bölgelere çalışmalar yapacağız. Transfer döneminin getirdiği değişiklikler mutlaka olacak. İlk etapta orta sahaya çalışmamız olacak. Başarıya aç oyuncuları alacağız. Galatasaray taraftarlarını heyecanlandıracak oyuncuları alacağız. Bunu en doğru şekilde, bütçeyi doğru kullanarak yapacağız. İnce eleyip sık dokuyacağız."

Şu an hiçbir futbolcumuza resmi teklif yok

Takımdan ayrılacak futbolcular konusunda ise Cenk Ergün "Profesyonel futbolun gereklerinden biri de ayrılık. Eğer değerine ulaşan futbolcumuz olursa gitmelerine izin vereceğiz. Yerlerini de en az onlar kadar iyi futbolcularla dolduracağız. Her ayrılık kalbimizi kırar ama bu profesyonel futbol. Kimisi yeşerecek bambaşka yerlere gidecek, kimisini bir alacağız. Mali şartlar sağlanırsa tabi ki gideceklere izin vereceğiz. Bildiğim kadarıyla şu an hiçbir futbolcumuza resmi teklif yok.  Taraftarlarımız ferah olsun. Onlar bu takımla gurur duyacak." 
 

Hem teknik adam hem oyuncularla görüşüyorum

Cenk Ergün "Teknik direktör adaylarıyla da futbolcu adaylarıyla da görüşmem genel bazda oldu. Görevi daha yeni devralıyorum. Çalışmaları en kısa sürede yapıp başkanımıza sunacağım."
 

Senin için hazırladığımız haberler