Transfer Haberleri: Galatasaray, Yusuf Demir'i Transfer Etti

07.09.2022 - 17:49 | Son Güncellenme: 07.09.2022 - 21:18

Galatasaray Transfer Haberleri: Galatasaray, bir dönem Barcelona'da kiralık olarak forma giyen genç oyuncu Yusuf Demir'i Rapid Wien'den transfer etti. Kimdir? Detaylar...

Transfer Haberleri: Galatasaray, Yusuf Demir'i Transfer Etti

AJANSSPOR HABER

Mathias Ross Jensen ve Mauro İcardi'yi Türkiye'ye getiren Galatasaray, flaş bir transferi daha sonlandırdı. Cimbom, geçen sezon LaLiga ekibi Barcelona'da kiralık olarak forma giyen Avusturya vatandaşı Yusuf Demir'i kadrosuna kattı. İşte detaylar...

Transfer tamamlandı

Sarı-kırmızılılar, yönetimin yaklaşık bir aydır uğraş verdiği Yusuf Demir transferinde mutlu sona ulaştı. Galatasaray, Avusturya ekibi Rapid Wien'de forma giyen 18 yaşındaki hücum oyuncusunu 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. Büyük kulüplerin gözdesi olan Yusuf Demir'in transferinde dünyanın birçok büyük kulübüyle yarışan sarı-kırmızılılar, 10 milyon Euro isteyen Avusturya ekibiyle yaptığı sıkı pazarlık sonucunda ücreti 6 milyon Euro'ya kadar indirdi ve Rapid Wien ile el sıkıştı.Genç oyuncu bugün 23.00'da İstanbul'da olacak.

Yusuf Demir kimdir?

Yusuf Demir 2 Haziran 2003 yılında Avusturya'nın Viyana kentinde dünyaya geldi. On Numara mevkisinde oynayan Türk asıllı Avusturyalı futbolcu. Milli takım olarak ise Avusturya'yı tercih etti.  Rapid Wien'den kiralık olarak Barcelona'da forma giydikten sonra eski takımına geri döndü.

Barcelona tarihine girdi

Barcelona'nın Benfica ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında 11'de başlayan Türk asıllı Avusturyalı genç isim Yusuf Demir, Lionel Messi'nin ardından Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11 başlayan en genç ikinci yabancı oyuncu oldu.

İlgini Çekebilir
Flaş İddia | Milot Rashica, Galatasaray'da
Habere Git

Yusuf Demir'in Barcelona istatistikleri

Barcelona'da 9 karşılaşmada görev alan Yusuf Demir, gol ve asist katkısı sağlayamadı. Demir sadece üç karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

18 yaşındaki kanat oyuncusu, La Liga'da beşinci haftadaki Granada ve altıncı haftadaki Granada maçlarına ilk 11'de çıkarken, Barcelona iki mücadeleden de beraberlikle ayrıldı.

Yusuf'un 11'de görev aldığı diğer maç ise, Barcelona'nın evinde Benfica'yı ağırladığı ve golsüz eşitlikle sona eren Benfica karşılaşmasıydı.

Yusuf Demir'in istatistikleri

toplam 80 maça çıkan 19 yaşındaki Yusuf Demir, 17 gol atarken 5 asist katkısı sağladı. Avusturya Milli Takımda ise 4 maçta görev alırken gol ve asist katkısı sağlayamadı. 

Senin için hazırladığımız haberler