Galatasaray-Beşiktaş Derbisinin Seyirci Sayısı

Feride Kara
14.03.2022 - 17:25 | Son Güncellenme: 14.03.2022 - 17:30

Süper Lig’de bu akşamki Galatasaray-Beşiktaş derbisi en az 49 bin taraftara oynanacak. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi 47 bin 678 kişi önünde oynanmıştı.

Galatasaray-Beşiktaş Derbisinin Seyirci Sayısı

AJANSSPOR-HABER

Geçen Cuma gününden bu yana ertelensin tartışmasına sahne olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi kapalı gişe oynanacak. Sarı kırmızılı kulübün hem hava koşulları hem de UEFA Avrupa Ligi’ndeki kritik Barcelona rövanşı nedeniyle yaptığı erteleme talebine siyah beyazlılardan olumsuz yanıt gelmesinden sonra artık herkes derbiye kilitlendi.

Demeç savaşları taraftarı motive etti

İki kulüp yönetimi arasında üç gün süren demeç savaşları sarı kırmızılı taraftarları derbiye motive etmiş görünüyor. Çünkü şu ana kadar 49 bin biletin satıldığı öğrenildi. Bu da bu sezonun en yüksek taraftar sayısı demek.

Fenerbahçe derbisini geçti

Süper Lig’in ilk devresinde Galatasaray’ın 2-1 kaybettiği Fenerbahçe derbisini tribünde 47 bin 678 taraftar izlemişti. Galatasaray-Beşiktaş derbisiyse, iki takım lig yarışından kopmuş olsa bile 49 bin taraftara oynanacak. Maç saatinde bu sayı daha da artabilir. Nef Stadyumu’nun 52 bin 223 kişi kapasiteye sahip.

İlgini Çekebilir
Derbiyi izlemeye geliyor! Transferde adı Beşiktaş ile anılıyordu
Habere Git

Ortalaması 18 bin 571 kişi

Galatasaray bu sezon evinde yüzde 35.5 doluluk oranıyla oynuyor. Yani maç başı 18 bin 571 kişiye oynuyor. Süper Lig’in bu haftaya kadarki ortalama seyirci sayısıysa 7 bin 161 kişi olabildi.

Senin için hazırladığımız haberler