Galatasaray - Beşiktaş rekabetinde 357. randevu! İşte maçın enleri...

28.10.2024 - 10:15 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 10:23

Rams Park Stadyumu’nda Galatasaray ile Beşiktaş’ı karşı karşıya getirecek olan derbi öncesi maçın enleri merak konusu oldu. İşte maça dair detaylar...

Galatasaray - Beşiktaş rekabetinde 357. randevu! İşte maçın enleri...

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, bu sezon Beşiktaş ile ikinci kez karşı karşıya gelecek. Süper Lig şampiyonu sarı-kırmızılı ekip, sezon başında Türkiye Kupası şampiyonu siyah-beyazlılar ile Turkcell Süper Kupa'da karşılaştı. Müsabaka, Beşiktaş'ın 5-0'lık galibiyetiyle sona erdi. İşte derbinin enleri ve detayları...

Dev randevu

Süper Lig'in 10. haftası derbiye sahne olacak, Galatasaray ile Beşiktaş 3 puan için kozlarını paylaşacak. Cimbom liderlik koltuğunda, Beşiktaş zirve için iddialı. Sarı Kırmızılılar, koltuğunu korumanın hem de Süper Kupa’daki 5-0’lık hezimetin rövanşını almak istiyor. Siyah Beyazlılar ise kazanıp ‘gizli lider’ olmanın hesaplarını yapıyor.

Galatasaray-Beşiktaş maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Bu akşam Rams Park'ta oynanacak ve Arda Kardeşler'in düdük çalacağı Galatasaray-Beşiktaş derbisi saat 20.00'de başlayacak, beIN Sports 1'den canlı yayınlanacak.

İlk defa derbiye çıkacaklar

Beşiktaş’ta Emirhan Topçu, Can Keleş, Felix Uduokhai, Joao Mario ve Cher Ndour görev almaları halinde Türkiye’deki kariyerlerinde ilk kez Galatasaray’a karşı görev alacak. Bu isimlerin tamamının ilk 11’de yer alma ihtimali yüksek.

Icardi rekor için sahada

Galatasaray’ın dünyaca ünlü yıldızı Icardi, özellikle Beşiktaş maçlarında sergilediği performansla dikkat çekiyor. Deneyimli oyuncu Beşiktaş ile oynanan lig derbilerinde takımını sırtlıyor. Sarı-Kırmızılılar’da geçmiş yıllarda bu şekilde bir Milan Baros performansı vardı. Forma giydiği 8 maçta 5 golü olan Baros’a karşılık, Icardi de 4 maçta 5 gol atmıştı. Taraftarların sevgilisi olan Arjantinli süperstar bugün gol atarsa Galatasaray formasıyla Beşiktaş’a karşı oynanan derbilerde en çok gol atan yabancı olacak. Hemen hemen her hafta yeni bir rekor için sahaya çıkan Aslan’da gözler bu kez de Icardi’nin üzerinde olacak. Başarılı isim maça tam konsantre bir şekilde hazırlıklarını tamamladı.

Deplasman golcüsü Immobile

Bu sezon deplasmanda 7 gol atan Siyah-Beyazlılar, 2 gol yedi. Kara Kartal’da 4 farklı futbolcu deplasmanda gol atmayı başardı. Beşiktaş’ın bu sezonki en önemli transferleri arasında yer alan Ciro Immobile attığı gollerle takımını deplasmanda da sırtladı. Beşiktaş’ın dış sahada kaydettiği 7 golün 3’üne İtalyan yıldız Immobile imza atarken bu sezon kariyerinin en iyi dönemini geçiren Gedson Fernandes 2, Rafa Silva ve Gabriel Paulista ise birer gol attı.

Maç öncesinde öne çıkan veriler şu şekilde:

Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 133'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabet tarihinde alınan galibiyet sayılarında Galatasaray'ın 50-39 üstünlüğü bulunuyor (43B).

Beşiktaş ile oynadığı son iki Süper Lig maçını kazanan Galatasaray, ezeli rakibini üst üste 3+ kez mağlup ettiği son seriyi Ocak 2013-Mayıs 2015 arasında yakaladı (5 maç).

Galatasaray'a konuk olduğu son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Beşiktaş (1B 6M), son dört ziyaretinin tamamından mağlup döndü. Siyah-beyazlıların bu deplasmandaki daha uzun tek galibiyet hasreti, Ekim 1963-Ekim 1972 arasındaki 10 maçlık süreçteydi.

Bu sezon oynadığı dokuz Süper Lig maçında 25 puan toplayan Galatasaray (8G 1B), en üst lig tarihinde ilk 10 karşılaşmada 28 puana ulaştığı tek sezonu 2023/24'te yaşadı.

Süper Lig'de bu sezon Galatasaray (8G 1B) ve Trabzonspor (2G 6B) ile birlikte namağlup üç takımdan biri olan Beşiktaş (6G 2B), ilk dokuz maçını yenilgisiz geçtiği son sezonu 2016/17'de yaşadı (6G 3B).

Süper Lig'in 2024/25 sezonunda en kısa süre skor dezavantajı yaşayan iki takım Galatasaray (28 dakika) ve Beşiktaş (34 dakika). Sarı-kırmızılı ekip 730 dakika, siyah-beyazlılar ise 411 dakikadır bir lig maçında mağlup duruma düşmüyor.

Süper Lig tarihinde Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a en fazla gol atan iki yabancı oyuncudan biri Mauro Icardi (5; Milan Baros ile eşit). Arjantinli santrfor, Süper Lig kariyerinde filelerini en fazla havalandırdığı rakibi olan Beşiktaş'a karşı sahada kaldığı her 72 dakikada bir gol sevinci yaşadı (360 dakika).

2020 senesinden bu yana Süper Lig'de Beşiktaş'ı en fazla mağlup eden teknik direktör Okan Buruk (4G 2M).

Osimhen siftah bekliyor

Ligdeki son Antalyaspor maçında röveşatayla müthiş bir gol atan, Elfsborg mücadelesinde ise asist yapan Victor Osimhen, Icardi ile birlikte derbide de Aslan’ın en büyük kozu. 25 yaşındaki Nijeryalı yıldız, Kadıköy’de 3-1 kazanılan Fenerbahçe maçında Mertens’e gol pası vermişti. Dünyaca ünlü forvet bu kez ilk derbi golünü atıp, siftah yapmak istiyor. Okan Buruk, tek forvet çıkarsa ileri uçta Icardi ile başlaması bekleniyor. Bu durumda Osimhen kulübe kozu olacak. Veya direkt çift forvet çıkma ihtimali de var Galatasaray’ın.

Ligde Galatasaray üstün

Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 132 karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın Süper Lig'de karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 50, Beşiktaş ise 39 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar 43 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 162, siyah-beyazlılar ise 140 kez fileleri havalandırdı.

RAMS Park'taki maçlar

Galatasaray, 2011'de açılan Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park'ta rakibine kurduğu üstünlükle dikkati çekiyor.

Seyrantepe'de Beşiktaş'ı 14 kez ağırlayan sarı-kırmızılılar, 10 galibiyet, ikişer beraberlik ve yenilgi yaşadı. Galatasaray, söz konusu maçlarda attığı 23 gole karşılık, kalesindeki 10 gole engel olamadı.

Galatasaray, sahasında 7 maçtır Beşiktaş'a kaybetmiyor

Sarı-kırmızılı ekip, iç sahada Beşiktaş ile yaptığı son 7 müsabakada mağlubiyet yüzü görmedi.

Galatasaray, taraftarı önündeki son 7 derbide 6 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Sarı-kırmızılılar, son 4 iç saha maçında Beşiktaş'ı mağlup etmeyi başardı.

"Cimbom" rakibiyle sahasında yaptığı son 7 maçta 13 gol atıp, 4 gol yedi. Galatasaray, 3 mücadelede kalesini gole kapatırken, diğer 4 karşılaşmada rakibine 1'den fazla gol şansı vermedi.

Galatasaray bu sezona da evinde seri galibiyetlerle başladı

Geçen sezon iç sahada Fenerbahçe'ye karşı oynadığı son maça kadar tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılı ekip, sarı-lacivertliler karşısında aldığı 1-0'lık mağlubiyet sonrasında bu sezona da içeride seri galibiyetlerle başladı.

İlk maçında Hatayspor'u 2-1 yenen sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor'u 5-0 ve Gaziantep FK'yi 3-1'lik skorlarla geçerken tek puan kaybını Kasımpaşa karşısında yaşadı. Galatasaray bu müsabakadan 3-3 beraberlikle ayrılarak iç sahada bu sezon ilk puan kaybını yaşadı.

Sarı-kırmızılı ekip Aslantepe'de konuk ettiği son rakibi Alanyaspor'u da 1-0 yenmeyi başardı.

Galatasaray bu sezon iç sahada oynadığı 5 maçta 14 gol atarken kalesinde 5 gol gördü. Ev sahibi ekip bu sezon iç sahadaki en farklı galibiyetini de Çaykur Rizespor'u 5-0 yenerek elde etti.

9 farklı oyuncu gol attı

Galatasaray'ın bu sezon iç sahadaki 14 gollü yenilmezlik serisine 9 farklı oyuncu gol katkısı verdi.

Sarı-kırmızılı takımda Mauro Icardi, Michy Batshuayi, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakçı, Gabriel Sara, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Yunus Akgün ve Victor Osimhen taraftarlarına gol sevinci yaşatmayı başardı.

Bu oyunculardan Icardi, Batshuayi, Barış Alper, Yunus ve Osimhen oynadıkları maçlarda 2'şer kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş deplasmanda tekliyor

Bu sezon ligde ortaya koyduğu performansla taraftarlarını şampiyonluk yolunda ümitlendiren Beşiktaş, Dolmabahçe'de sergilediği performansı deplasman maçlarında ortaya koyamıyor.

Sezona Samsun deplasmanında aldığı 2-0 galibiyetle başlayan Beşiktaş, dış sahadaki ikinci maçında Trabzonspor'u geçemedi.


Uzun süre 10 kişi oynayan rakibi karşısında geriye düşen siyah-beyazlılar 1-1 sona eren mücadelede beraberliği ilk yarıda attığı golle kurtardı.


Bir sonraki deplasmanına Kayseri'de çıkan Beşiktaş, 3-0'lık galibiyetle İstanbul'a 3 puan alarak döndü. Kayseri'nin ardından Gaziantep deplasmanına çıkan Kara Kartallar, 1-0 öne geçmeyi başardığı maçta üstünlüğünü koruyamadı ve son dakikada yediği golle 2 puanı Gaziantep'te bıraktı.

Senin için hazırladığımız haberler