Spor Yazarları, Galatasaray-Gaziantep FK Maçını Değerlendirdi

İsa Kethüda
06.09.2022 - 10:38 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 10:44

Spor yazarları, Galatasaray'ın Süper Lig'de 5. hafta karşılaşmasında sahasında Gaziantep Futbol Kulübü'nü 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi. İşte detaylar.

Spor Yazarları, Galatasaray-Gaziantep FK Maçını Değerlendirdi

Spor yazarları, Galatasaray'ın sahasında Gaziantep FK'yı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmayı yorumladı.

Serken Korkmaz: Hakemler şaşırtıcı kararlara imza attı

Serkan Korkmaz | Kabus gibi bir hakem yönetimi izledik dün akşam. Hem Yaşar Kemal Uğurlu hem VAR Serkan Tokat şaşırtıcı kararlara imza attı. Ceza sahası içinde Kerem'in ayağına basıldığı pozisyonda penaltı şüphesiyle, Gazianteplilerin Kerem'e kırmızı kart beklediği anda VAR devreye girmedi. Lüzumsuz bir sarı kartın üzerine ikinci sarı kartla atılan Abdülkerim'in hava topu mücadelesinde faul yapmış olsa bile sarı kartı hak ettiği kanaatinde değilim. Galatasaray'ın an itibarıyla en büyük problemi Kerem gibi gözüküyor. Seferovic'in kesildiği bir ortamda Kerem her hafta daha kötüye giderek nasıl 11'de kalmayı başarıyor anlamıyorum. Tüm aksiyonların içinde olması güzel ancak her kararı yanlış! Milli futbolcunu çalım, pas, şut tercihleri şaka gibi... Oliveira, Mertens ile birlikte maçın en iyilerindendi. Kafayla, ayakla, duran topla gole de yakın oynayarak etkili performansını süsledi. (FOTOMAÇ)

Şansal Büyüka: Galatasaray ihaneti önledi

Şansal Büyüka | Elin ya da dirseğin rakibin yüzüyle buluşmasını “elimize - yüzümüze“ bulaştırdık... Abdülkadir ‘in ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kart pozisyonuna, çoğu ülkede faul bile çalınmaz… Abdülkadir ‘in Figueiredo’nun yüzüne dirseği yok, darbesi yok, şiddeti yok... Tamam, elinin rakibinin yüzü ile buluşması var ama burada şiddet yok, darbe yok, kasıt yok... Tam bu yazıya noktayı koymuştum, son dakika golü geldi... Yazıyı hiç değiştirmiyorum... Tek kelimesini değiştirmiyorum... Futbolun adaleti yerini buldu... Gaziantep bu futboluyla, bu ilkel anlayışıyla puan alsa Galatasaray’a yazık olurdu,  Süper Lig’e yazık olurdu, Türk futboluna yazık olurdu... Ohh olsun... Hak eden kazansın, ilkel futbol kazanmasın… Galatasaray bu galibiyetle “futbola ihaneti“ önledi... (MİLLİYET)

Fırat Aydınus: Uğurlu’nun Abdülkerim’e gösterdiği 2. sarı kabul edilemez

Fırat Aydınus | Uğurlu’nun Abdülkerim’e gösterdiği 2. sarı kabul edilemez. Hatalı kırmızı kart kararının ardından dağıldı. Galatasaray-Gaziantep FK maçının hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun performansı için maalesef olumlu şeyler yazamayacağız. Karşılaşmanın kaderinde belirleyici rol oynayan tartışmalı pozisyonları şöyle özetlemek mümkün: 30. dakikada Abdülkerim Bardakçı’nın gördüğü ilk sarı kart doğruydu. Ancak buna sarı kart veren Uğurlu’nun 13’de Djilobodji’ye vermemesi maç içi standart açısından iyi gözükmedi. Kerem Aktürkoğlu’nun pas verdikten sonra rakibi Ertuğrul’un ayağına gelen teması, oyun icabı gerçekleşen bir hareketti. Ne faul ne de kart gerektirir. Aksiyonun devamıydı ve hakemin devam kararı doğruydu. Hatalı kırmızı kart kararının ardından Yaşar Kemal Uğurlu dağıldı. Basit korner kararlarını dahi atladı, faulleri pas geçti. Kerem’in ayağına basılan pozisyonda penaltı gerekirdi. (HÜRRİYET)

Uğur Meleke: Boey, Galatasaray’ın etkili hücum silahı olup yıldızlaştı

Uğur Meleke | Fransız bek, Galatasaray’ın etkili hücum silahı olup yıldızlaştı. Aslında dün ilk 40 dakikada iki iyi niyetli takımın iyi maçı olarak seyrediyordu oyun. Ne olduysa o Günay-Oliveira itişmesinde oldu, bir kaos başladı, hakem de bence sarı kartlarını biraz kolay çıkardı o süreçte. Onu başka tartışmalar ve başka kartlar izledi. Kaotik bir 50 dakikalık bölüm yaşandı Seyrantepe’de. G.Saray bu sezon üç maçı son dakikalarda kazanarak üst gruba tutundu, ancak daha fazlasını yapabilmeleri için daha derin bir kadroya ihtiyaçları var. Transferde sarı kırmızılılar için çok kritik bir kırk sekiz saat yaşanacak şimdi. Stoper takviyesi şart. İyi bir santrfor da arıyorlar haliyle. Yunus-Kerem’in kaygı duymasını sağlayacak, onlarla rekabet edebilecek kanat hücumcusuna da ihtiyaçları var. Bu takviyeleri yapabilirlerse şampiyonluk yarışında daha gerçekçi bir şansı olabilir Galatasaray’ın bu sezon. (HÜRRİYET)

Bülent Timurlenk: 3 puandan fazlası

Bülent Timurlenk | Yaşar Kemal Uğurlu, yeteneksiz, hatalı bir kararı sonrası sahada dağılan bir hakem. Maçı çığırından çıkardı. Mertens'in büyük ustalıkla kazandırdığı penaltı, Gomis'in kaçırışı, Okan Buruk'un bence geç kalan müdahaleleri ve 44 bin G.Saray taraftarının tezahüratları ile ayakta kalan 10 adam. Seferovic'in içinde olduğu pozisyonda daha 5. dakikada vakit geçiren Günay, kalesinde topu gördüğünde NEF Stadı'nda ufak çaplı bir deprem yaşanmış olabilir. Maçları böyle kazanmak takım ruhunu da taraftarı da fişekler. G.Saray dün bunu yaptı... Sacha Boey ise dünkü maçın yıldızıydı. (SABAH)

Levent Tüzemen: Hakem Upurlu'nun torpili kimden

Levent Tüzemen | Yaşar Kemal Uğurlu'nun G.Saray-Gaziantep maçına atanması asla yapay zeka olamaz. Olsa olsa şaibeli zeka olur. Eğer G.Saray taraftarı sağduyulu hareket etmeseydi Ankaragücü-Beşiktaş maçında yaşanan çirkin tribün olayının daha fazlası Aslantepe'de sahnelenirdi ve yaşanacak çirkinliklerin senaristi ve başrol oyuncusu Yaşar Kemal Uğurlu olurdu. Bunca meslek yaşamımda Yaşar Kemal Uğurlu kadar G.Saray'a düşman bir hakem görmedim. Örnekler vereyim; Erzurum'da Falcao'yu yok yere attı. Rize'de Muslera'nın ayağının kırıldığı pozisyon öncesi yardımcılarıyla beraber ofsaytı çalmadı. Trabzonspor'un Başakşehir'e şampiyonluğu kaybettiği sezon ligi dizayn eden hakemlerden biriydi. Bu Uğurlu kimin adamıdır, kimin torpillisidir bilemem ama TFF Başkanı, futbolu katleden bu hakeme düdüğünü astırmalıdır. (SABAH)

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de zirvenin adı değişmedi! Namağlup Beşiktaş...
Habere Git

Cem Dizdar: Çok işine yarayacak

Cem Dizdar | İkinci devreye eksik gibi başlamadı Galatasaray ama bu kez de Yunus’un ‘’top sevdası’’ dolandı ayaklarına… 60’a kadar çeşitli opsiyonları varken aldıkça vurup durdu Yunus. Ancak 69’da bu kez Sagal benzerini yaptı. Onlardan bir başkasında Veliu yine pas yerine golü kendi arayınca Antep sabır/gayret oyununun karşılığını alamadı. Son bölümde oyun karşılıklı düzensiz ‘’git gel’’lere dönüştüyse de fırsatları yaratan daha çok Antep oldu ancak sonuç çıkmadı. Ancak takımının bu maçta belki de en iyisi olan Sacha Boey beceri koyarak golü çıkardı. Evet gol oldu ama haniyse Yunus’a rağmen! İki üç pas opsiyonu varken Yunus yine şut attı ama seken top gol oldu. Bu haliyle Galatasaray’ın kısa erimde birkaç oyun ezberi oluşturması zor görünüyor. Yine de 10 kişiyle alınan bu galibiyet gelecek 3 maçlık zor periyot öncesi Galatasaray’ın çok işine yarayacaktır. (FANATİK)

Senin için hazırladığımız haberler