Galatasaray Bursaspor karşısında üstün...

24.09.2017 - 18:17 | Son Güncellenme: 24.09.2017 - 18:17

Galatasaray, Süper Lig'de Bursaspor'a 10 maçtır yenilmiyor. Ligdeki son 10 maçta Galatasaray 6 galibiyet alırken 4 maç ise berabere sonuçlandı.

- Bursaspor'un Süper Lig'de en fazla mağlup olduğu (49) ve en fazla gol yediği rakibi Galatasaray (166).

- Bursaspor, Galatasaray'ı Süper Lig'de Ocak 2012'den bu yana yenemiyor. Bursaspor'un son galibiyeti Pablo Batalla'nın tek golüyle gelmişti.

- Galatasaray Süper Lig'de 9 maçtır yenilmiyor. 8 galibiyet ve 1 beraberlik elde edilen bu dönem Igor Tudor döneminin en uzun yenilmezlik serisi.

- Galatasaray, ligdeki son beş deplasman maçında da yenilmedi. 4 galibiyet, 1 beraberlik elde edilen bu seri de, Igor Tudor döneminin deplasmandaki en uzun yenilmezlik serisi.

- Bu sezon Süper Lig'de akan oyundan gol yemeyen tek takım Galatasaray. Sarı-kırmızılıların kalesinde gördüğü 3 gol de duran toplardan gelirken, 6. hafta maçları öncesi Bursaspor attığı 11 golün 9’unu akan oyunda bulmuş olmasıyla bu alanda liderliği iki takımla paylaşıyor (diğer iki takım Galatasaray ve Trabzonspor).

- Galatasaray bu sezon Süper Lig'de rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan takım (108). Bursaspor ise bu alanda Gençlerbirliği'nin ardından (50), ligin en zayıf takımı (66).

- Ligin ilk beş haftası itibariyle, Süper Lig'de gol beklentisi ile attığı gol arasında en fazla fark olan iki takım bu maçta karşılaşacak: Galatasaray bu dönemde 7.9 gol atması beklenirken 13 gol attı, Bursaspor’un ise bu dönemde 6.7 gol atması beklenirken 11 gol kaydetti.

- Bafetimbi Gomis bu sezon Süper Lig'de en fazla gol katkısı yapan oyuncu (7 gol, 2 asist). İlk beş haftanın ardından ligdeki 18 takımın sadece 10'u Bafetimbi Gomis'ten daha fazla gol atmayı başardı.

- Bafetimbi Gomis ligde yaptığı gol katkılarıyla takımına 5 puan kazandırdı ve bu alanda 7 oyuncu ile ikinciliği paylaşıyor.

- Bafetimbi Gomis Süper Lig'de atması beklenen gol (2.65 xG) ile attığı gol sayısı (7) arasında en fazla fark olan oyuncu.

Senin için hazırladığımız haberler