Galatasaray'ın Eski Kaptanı Büyük Mehmet Vefat Etti

Orhan Gülek
27.11.2022 - 19:10 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 21:07

Galatasaray'ın 'Büyük Mehmet' lakaplı yıldız kaptanlarından Mehmet Oğuz, 73 yaşında hayata veda etti. 70'lerin önemli futbolcularından Oğuz, Salı günü toprağa verilecek.

Galatasaray'ın Eski Kaptanı Büyük Mehmet Vefat Etti

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'ın eski yıldızlarından Mehmet Oğuz hayatını kaybetti. 'Büyük Mehmet' olarak da bilinen futbolcu, kalbinden yaşadığı sorun sonrası 73 yaşında aramızdan ayrıldı. Oğuz'un Salı günü Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi camiinde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verileceği bildirildi. 

Son sezon Fenerbahçe'de oynadı

Galatasaray'ın kaptanlığını da yapan Büyük Mehmet, yürüyüş stilinden ötürü 'Ördek Mehmet' lakabı da takılmıştı. 1967'den 1979'a kadar sarı kırmızılı formayı giyen oyuncu, üst üste üç şampiyonluk yaşayan kadronun önemli isimlerinden biri oldu. Orta alanın yanı sıra sol kanatta da oynayan Mehmet Oğuz, sözleşmesi yenilenmeyince yakın arkadaşı Cemil Turan'ın da aracılığıyla Fenerbahçe'ye geçti. Burada sadece 1 sezon oynadıktan sonra futbolu bıraktı.

Metin Kurt'a desteğini çekti

Mehmet Oğuz, futbolcu hakları konusunda mücadele veren ve sendikal faaliyetler yürüten takım arkadaşı Metin Kurt ile birlikte hareket etti. Ancak yönetimin kadro dışı kararından sonra Yasin Özdenak ile birlikte özür dileyince affedildi. Metin Kurt ise geri adım atmadı. 

Maçlarda 1 dakikalık saygı duruşu

19 kez A Milli Takım'ın formasını da giyen Mehmet Oğuz için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) taziye mesajı yayınlandı. TFF, 27 ve 28 Kasım tarihli maçlarda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıkladı.

Galatasaray taziye mesajı yayımladı

Galatasaray, resmi Twitter hesabından eski futbolcusu için taziye mesajı yayımladı. Paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: "Kulübümüzde uzun yıllar forma giyerek kaptanlığını yapan, "Büyük Mehmet" lakabıyla bilinen Türk futbolunun değerli isimlerinden Mehmet Oğuz'un vefat haberini üzülerek öğrendik. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."

Galatasaray'ın paylaşımı:

Senin için hazırladığımız haberler