"Galatasaray devlet olmasa iflas etmişti"

14.06.2021 - 13:23 | Son Güncellenme: 14.06.2021 - 17:54

Galatasaray haberleri... Galatasaray'da yaklaşan seçim öncesi kulübün başkan adaylarından İbrahim Özdemir, kulübün mali yapısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

 "Galatasaray devlet olmasa iflas etmişti"

AJANSSPOR - HABER

 

Galatasaray'da 19 Haziran Pazar günü düzenlenecek olağan seçimli genel kurul öncesi, başkan adaylarından İbrahim Özdemir, NTV Spor'a konuştu. Kulübün mali yapısını; transfer politikasını ve gündem maddelerini değerlendiren Özdemir, "Galatasaray, devlet olmasa iflas etmiş durumdaydı." şeklinde çarpıcı bir yorumda da bulundu. 

"Bol sıfırlı transferler..."

Önceki yönetimlerin mali yapıyı umursamadığını ima eden Özdemir: "Galatasaray sosyal açıdan kaosun içinde. Herkes birbirine farklı ve hoş olmayan açıdan bakıyor. Büyük bir mali kaosun içindeyiz. Galatasaray, devlet olmasa iflas etmiş durumdaydı. Hovardaca yapılan bol sıfırlı transferler... Kendi işinde kazandığı parayı bu şekilde harcamayacak insanlar Galatasaray'ın parasını hovardaca harcadı" dedi. 

"Yeter ki bizi yönetime getirsinler..."

Galatasaray'daki mevcut durumun kendi yönetimi sayesinde düzeleceğini anlatan İbrahim Özdemir: "Vizyonumuz, misyonumuz belli. Geçmişte kısa sürede Türkiye'yi düzlüğe çıkarmış yapılardan beslenerek buraya geldik. Tefecilerden beslenmeyen, büyük ücretler ödeyerek bonservis yapmayan, finansmanı iyi yönetecek kadrolar oluşturarak, Galatasaray'ı yeniden düzlüğe çıkarmak istiyoruz. Buna yüzde 100 inanıyorum. Yeter ki bizi yönetime getirsinler. Eskiden başkanlık yapan isimler çekilmesinler ama ağabeylik yapsınlar. Geçmiş dönemlerde ekip ruhuna önem verdim. Çok yetenekli, mesleklerinde byük başarılar kazanmış, uzmanlaşmış ciddi bir kadromuz var. Mali konuları çözebilecek tek ekip İbrahim Özdemir ve arkadaşlarıdır." ifadelerini kullandı. 

"Ajax, Benfica modeli..."

Kulübün kurtuluş modelinin "futbolcu fabrikası" olduğunu savunan Özdemir; Ajax ve Benfica örneklerini işaret ederek: "Transfer hedefimiz mümkünse 27 yaşından büyük futbolcu almamak. Altyapıya yetenekli hoca getirerek, Ajax, Benfica modelini mutlaka getireceğiz. Söylediğim gibi bol sıfırlı gelen bir futbolcu getirmeyeceğiz. Avrupa'da 20'li yaşlarındaki futbolcu en yüksek performansına geliyor. Biz de 20 yaş genç görülüyor. Şu anda Galatasaray altyapısında Ozan Kabak dışında herhangi bir futbolcu hatırlamıyorum. Galatasaray'ın futbolcu fabrikası kurması gerekir." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler