G.Saray'da Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı Yapıldı | İşte Toplantıda Yaşananlar

İsa Kethüda
30.04.2022 - 12:07 | Son Güncellenme: 30.04.2022 - 14:08

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı’na Galatasaray Başkanı Burak Elmas ve yönetim kurulu katılmadı. Sarı-kırmızılı takımda Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu açıklamalarda bulundu.

G.Saray'da Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı Yapıldı | İşte Toplantıda Yaşananlar

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıya divan kurulu üyeleri ile kulüp üyelerinin yoğun ilgi gösterdi. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Burak Elmas ve yönetim kurulu üyeleri ise toplantıya katılmadı.


Galatasaray’da bugün yapılması planlanan fakat mahkeme kararıyla dün iptal edilen seçimin hazırlıklarından dolayı salonda seçim sandıklarının olması dikkati çekti.


Sarı-kırmızılı üyeler ayrıca olağanüstü seçimin yapılabilmesi için imza topluyor.

Metin Öztürk: "Bugün itibarıyla Galatasaray Kulübü’nün bir başkanı yok"


Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Galatasaray Başkan Adayı Metin Öztürk, "Bugün itibarıyla Galatasaray Kulübü’nün bir başkanı yok. Bugün sabah 10.00 itibarıyla Burak Elmas adlı üyemizin başkanlığı sona ermiştir. Seçim takvimi var. Müstafi başkan, Galatasaray Kulübünü rehin almıştır. Biz 3 haftadır bir tiyatronun oyuncusu olarak, Eşref Hamamcıoğlu ile beraber iyi niyetle toplantılara katılıyoruz ve 3 haftadır kulüp üyemiz olan Burak Elmas, bize hep bu oyunun dışında kalmak istediğini, birilerinin onlar oynadığını anlatıyordu. Dün 28 Mayıs’ı açıklamayınca net olarak gördük ki başkanın gizli bir ajandası var, gizli bir planları var. Bugün itibarıyla bizlerin başkanı değildir. 38. Başkandır, müstafi başkandır. Bugün saat 10.00 itibarıyla burada bir seçim olacaktı. Kendisi bayrağı teslim edecekti. Demek ki bayrağı teslim etmek istemiyor. Gizli ajandasının ne olduğunu bilmiyoruz. Kendisi müstafidir. Başkan olarak kabul etmiyoruz. Bugün kulübün en üst organı divanın buradaki toplantısına bile gelmeyeceğini ilan ederek kulübün en üst organını korsan ilan etmiştir. Kulübün en üst organını korsan ilan edeni de biz başkan olarak tanımıyoruz.

Kamuoyundan ve Galatasaray taraftarından özür diliyorum. Ben, bu süreçte Ali Sami Yen'in koltuğunda olan kişiye inandım. Burak Elmas'ın saat 10.00 itibariyle başkanlığı bitmiştir. Burak Elmas'ın gizli bir ajandası var, bu ajandadan Galatasaray zarar görüyor.


"Burak Elmas'ın dediklerine artık inanmayacağım"

Neyi planlıyorlar bilmiyorum ama Galatasaray'ın geleceğini bitiriyorlar. Ben artık bu planın içinde olmayacağım ve sayın başkanın dediklerine artık inanmayacağım." dedi. 

Aykutalp Derkan: "Çok büyük bir hukuki mücadele verdik"

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda konuşan Galatasaray Divan Başkanı Aykutalp Derkan, "Seçim süremiz mahkeme kararıyla kesintiye uğramasaydı bugün burada Galatasaray şenliği şeklinde olacak seçimi icra edecektik. Kulübümüzün 39. başkanını seçecektik. Başlamış olan seçim sürecimiz iç ve dış baskılarla, açık olarak ifade etmek lazım kesintiye uğradı. Bugün burada normalde Galatasaray'ımızın önünü açacak, yönetimde tazelenme sağlanacak seçimi icra edecektik. Olmayınca bu olağanüstü divan toplantısını koymak zorunda kaldık. Süreci değerlendirmek için. Ortak aklı hareke geçirmek için. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu felsefesinde yer almış büyüklerimiz, Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının fikri temelini oluşturmuş, büyük Galatasaray camiası ve onun temsilcilerinin yeni kuşak temsilcileri olarak burada Galatasaray camiasının birlik, beraberlik ve gücünü hem içe ve hem dışa göstermek zorundayız. Bu konu çok nettir. Seçimin yapılaması için camiamız gerek kulüp profesyonelleri, gerek camianın bütün hukukçularıyla çok büyük bir hukuki mücadele verdik. Bizzat bu sürece katılanlar var. Çok değerli iki başkan adayımız var. Seçim iptal edilmiş olsa da bu insanların ve kulüp çalışanlar hakkını teslim etmek durumdayız" diye konuştu.


Başkan Burak Elmas ve yönetim kurulunun toplantıya katılmamasıyla ilgili olarak da Derkan, "Onların makul gerekçeleri vardır. Onu açıklayacaklardır. Galatasaray’ın en yüksek danışma kurulu olan divan kurulu bağımsız seçilen, otonom, özerk, kendi kararlarını kendi veren ve Galatasaray’ın senatosu niteliğinde bir kuruldur. Yönetimimizin de katılmama konusunda belli gerekçeleri vardır. Ben onların yerinde olsam bu toplantıya katılıp, Galatasaray camiasını rahatlatmalarını beklerdim" şeklinde konuştu.

Işın Çelebi: Seçimi derhal yapalım!

Işın Çelebi: "Adaylar el sıkışsın, listelerini birleştirsin. Seçime tek listeyle gidelim. 2000 imzayı toplayıp seçimi derhal yapalım!"

Mehmet Helvacı: "İstifa etmek de onları küçültmeyecektir"

Mehmet Helvacı: Başkanımız seçim kararını almadığına göre genel kurul üyelerinin yönetimden istifa etmelerini bekleme hakları vardır. İstifa etmek de onları küçültmeyecektir. İbra etmeyenlerin haklı sebepleri ne derlerse desin varmış. İbra edilmeyenler önce kendi davranışlarına bakmak zorunda.

Abrurrahim Albayrak: "Çıkıp bütçeyi açıklamadınız"

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü eski İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, kulübü kaosa Başkan Burak Elmas'ın sürüklediğini ifade ederek, "Çok kötü bir dönemden geçiyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Dün başkanımızı hepimiz üzüntüyle dinledik. Başkanımız, bu kaosu ortadan kaldırmadan seçime gitmek istemediğini ifade etti. Sevgili Burak başkanım bu kaosa camiayı, kulübü siz soktunuz, siz getirdiniz" şeklinde konuştu.


Son 1 aylık süreçten endişeli olduğunu söyleyen Albayrak, "Sevgili başkanımız bu işlerden haberi olmadığını söylüyor. Sevgili Galatasaraylılar, dakika dakika, isim isim, mekan mekan hepsinden haberim var. Yapma sevgili başkanım. Manzara burada. Bütün Galatasaraylılar görüyor" diye konuştu.


"Galatasaray'ın zarar görmemesi lazım"

Kulübü mevcut durumdan çıkarmaları gerektiğini vurgulayan Albayrak, "Galatasaray'ın zarar görmemesi lazım. Buradan kulübü hep beraber çıkartmalıyız. Buna mecburuz. Bu çatı altındaki herkesin bir görevi var. Ben, elimi taşın altına koyacağım ama bu seçime 2 değerli başkan adayımız girecek. Onların hakkıdır" dedi.


Tartışmaların yaşandığı merhum Başkan Mustafa Cengiz döneminde yönetimden istifa etmemesinin nedenini açıklayan Abdurrahim Albayrak, "Geçen sene birçok kişi bana istifa etmemi söyledi, bana kızdı. İstifa edemezdim. Çünkü başkanımız ölüm döşeğindeydi. Mustafa Cengiz'e rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Onu yapamazdım. Ben böyle bir insan değilim. Galatasaraylıların bir, birlik, beraber olacağını düşünüyorum. Kim seçilirse seçilsin bu işin içinden çıkacağız. Hem Eşref başkanımız hem de Metin başkanımızı tebrik ediyorum. Kaçmadılar, aslanlar gibi ekiplerini kurdular, hazırlıklarını yaptılar, seçime hazırlandılar. Onları destekleyeceğiz ama seçime kadar endişeliyim, huzursuzum. Kalan sürede bu süreci denetleyecek bir mekanizmayla Galatasaray Divan Kurulu'nun müdahale etmesi lazım" ifadelerini kullandı.


Futbol takımının geçen sezonu gol averajıyla şampiyonluğu kaçırdığını da belirten Albayrak, "Bu sene bir ara hepimiz düşme hattındaki 2-3 takımı takip eder duruma geldik. Galatasaray'da böyle bir şey olabilir mi?" cümlelerine yer verdi.

Eşref Hamamcıoğlu: "Kime ne söz verdiniz ve yerine getiremiyorsunuz?"

Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Adayı Eşref Hamamcıoğlu, "Bu kürsüye bambaşka amaçla çıkmayı planlamıştım. 12 yaşında girdiğim bu Tevfik Fikret Salonu’nda bu kadar üzücü bir manzara ile karşılaşmadım. Boş sandıklar ve genel kurul iradesiyle seçilmiş yönetim kurulu üyelerinden hiç kimse yok. Galatasaray bunu hak etmiyor. Genel kurul üyeleri olarak bunun altında kalmayacağız. Galatasaray’ın kenetlenerek bunu çözeceğinden yüzde yüz eminin. Son divan toplantımızda ve seçim süreci yaptığım konuşmalarda 3-4 tane ögeyi vurgulamıştım. Samimiyet eksikliğinden bahsetmiştim. Burak Elmas’ın şahsında ve ona omuz veren yönetim kurulu nezdinde bunu çok net görüyoruz. Samimi değiller. Güven eksikliğinden bahsetmiştim. Boş sandıklar, boş yönetim kurulu masası. Burak Elmas konuşmalarında şeffaf değil. Ne söylediği anlaşılmıyor, arkasından ne çıkacağı belli değil. Dün katılmış olduğumuz değerlendirme toplantısında kendisinin daveti üzerine, 21-28 Mayıs tarihlerini önerdik, kendisi 'prensipte olur' dedi. 'Yönetim kurulu üyeleriyle değerlendirip, haber vereceğim' dedi. Şimdi soruyorum, hangi yönetim kurulu üyeleri bizim önermiş olduğumuz 21-28 Mayıs tarihi hayır dediler ki Burak Elmas bunu kabul edemedi. O arkadaşların buraya gelip bunun hesabını vermeleri lazım. Çünkü genel kurulunu kandırarak seçildiler. İşte bu geven eksikliğidir. Bunun hesabını genel kurul üyeleri olarak soracağız. Şu utanç verici manzarayı unutmayalım, unutturmayalım. Çok önemli bir tarihi gün yaşıyoruz. Galatasaray’da 1 adaylı seçim olmaz. Galatasaray demokrasisi adayların yarışıdır. Yarış rekabettir, husumet değildir. Bu önerilenler Galatasaray’daki tabloyu hala okuyamamışlardır, hala geçmiş ibrasızlıkları gündeme getiriyorlar. İbrasızlık iyi bir şey değil ama ibra etmeyenler kadar ibra etmeyenleri de sorgulamamız lazım. Buyurun ibra edilmeyenler buradalar. Neredeler, boş sandalyeler. Bundan herkesin ders çıkarması lazım" diye konuştu.

"Galatasaray tetikçilerin elinde esir kalmayacaktır"

Seçimle ilgili olarak ise Hamamcıoğlu, "Seçim sürecine girmiştik. Bugün yapılacaktı. Harici müdahalelerle Galatasaray Genel Kurul iradesine ipotek konmuştur. Bunun başka tarzı yoktur. Altta yatan sebepler nedir? Acaba bu seçim süreci uzatılarak bir 3. veya başkan adaylar için mi hazırlık yapılıyor. Bu adayların önünü kesmek olmaz elbette. Ama bu adaylar şaibe altında kalacaktır. Bu çok net. Galatasaray tetikçilerin elinde esir kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

"Kime ne söz verdiniz ve yerine getiremiyorsunuz?"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas’a çağrıda bulan Eşref Hamamcıoğlu, "Başkan Burak Elmas ve değerli arkadaşları, bu kadar istifa çağrısına ve genel kurulun sizi istememesine rağmen burada kalmaya neden bu kadar ısrar ediyorsunuz? Dahilde ve hariçte ve taahhütünüz varsa bu taahhütleri bizle paylaşın, biz genel kurul olarak bu taahhütleri yerine getirir, sizi darda bırakmayız. Lütfen bunları bizle şeffaf olarak paylaşın. Kime ne söz verdiniz ve yerine getiremiyorsunuz? Bugün Galatasaray için dönüm noktası" ifadelerini kullandı.

Burak Elmas: "Katılmama kararı bizim hakkımız"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı’na katılmamasıyla ilgili olarak Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel bir açıklama yaptı.


Elmas, şu ifadeleri kullandı: “Divan başkanımız dün kendi riyaseti ile ertesi gün için bir olağanüstü divan toplantısı organize etmeye karar verdi ve bize bildirdi. Biz toplantının gerek duyurulması gerekse organizasyonu için tüm gerekenleri yaptık. Fakat alel acele ve bugüne kadar yürütmüş olduğumuz ilişkinin dışına çıkarak böyle bir olağanüstü toplantı yapılmasını doğru bulmuyoruz. Divan Kurulumuzun bu kararı alma hakkı olduğu kadar, bu kadar kısa zaman içerisinde istişare yapmadan organize edilen bir toplantıya katılmama kararı da bizim hakkımızdır. Bu toplantıyı daha doğru şekilde organize etmeyi tercih edebilirlerdi. Bugüne kadar yapılan her toplantıya bizzat katıldım.”

Hayri Kozak: "Develioğlu? Onu burada gören var mı?"

Hayri Kozak: 1905'te kurulan bu kulüp en vahim günlerini yaşıyor. Bu sportif anlamda değil, burada yaşanıyor. Bir arkadaş çıktı; Develioğlu? Onu burada gören var mı? Bir adam çıktı, astı kesti! Bunu önlemek mümkün değil mi? Bir tek kişi hepimizle alay etti.

Seçimin yapılması için tavsiye kararı


Galatasaray Divan Kurulu Olağanüstü Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Üyelerden Hayri Kozak, divan kurulunun seçim tavsiyesi alması konusunda öneride bulundu. Bunun üzerine toplantıda tavsiye kararı alabilmek için yeterli çoğunluğun bulunmadığını söyleyen Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan, "Alacağımız tavsiye kararının hiçbir bağlayıcılığı yok ama şeklen bir oylama yapıp, buradan güçlü bir şekilde bu tavsiyenin çıkıp çıkmadığını görmek istiyorum" şeklinde konuştu.


Sonrasında yönetim kuruluna 21-28 Mayıs tarihlerinde olağanüstü seçimli genel kurul düzenlemesi için tavsiyesi verilmesi amacıyla oylamaya yapıldı. Yaklaşık 300 divan kurulu üyesinin katıldığı oylamada, oy birliği ile sarı-kırmızılı kulübün olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi tavsiyesi kararı alındı.

Yönetimden toplantı kararı

Öte yandan, Ajansspor'un elde ettiği bilgilere göre Galatasaray yönetim kurulu saat 16.00'da toplantı yapacak.

Yusuf Günay: "Galatasaray'ın savunmasını almadan karar vermiştir"

Yusuf Günay: 3 konuda sizlerle görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Seçimin durdurulması kararı hukuka aykırı bir karardır. Bunu bir bürokrat olarak söylüyorum. İstinaf mahkemesi, Galatasaray'ın savunmasını almadan karar vermiştir. Sayın başkan Burak Elmas, istifa etseydi burada onu ayakta alkışlardık.

"Eşref Bey çıkıp o zihniyeti anlatsın?"

Sayın Eşref Hamamcıoğlu, "Ben bu zihniyetle mücadele ettim" dedi. Biz 1 golle şampiyonluğu kaybettik. G. Saray'ı küme düşme potasında mücadele ettirmedik. Eşref Bey çıkıp o zihniyeti anlatsın? Bugünkü bu ortamda eski yönetimin zihniyetinden bahsetmek doğru mudur? Bize tebligat yapıldı mı? Biz bugün burada seçim yapabiliriz.

Bize tebligat yapıldı mı? Hayır. Biz bugün burada seçim yapabiliriz. Usulüne uygun bir tebligat yapılması lazımdı. İnsanlar seçimin iptal olduğunu kamuoyundan duydu. Bugün seçim yapılmasına engel bir durum yok. Tebligat yapılmalıydı!

Ali Polat Bengiserp'ten Aykutalp Derkan'a gönderme

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Polat Bengiserp, Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan'a bir mesaj gönderdi ve önümüzdeki bir ay içerisinde seçimli genel kurul yapılması hakkında görüşmelerin sürdüğünü, bu seçimli ilgili bir endişe bulunmadığını söyledi.


Bengiserp, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Herkes kadar yönetim kurulumuz da bugün yapılması engellenen seçimden son derece rahatsızdır. Konuşmalardan anladığım kadarıyla dün Burak Elmas'ın ‘Yapılacak’ dediği 21-28 Mayıs seçimleri net algılanmamış. Bu tarihte yeni yapılacak seçimle ilgili bir endişe bulunmamaktadır. Bu doğrultuda Burak başkan sabahtan itibaren önümüzdeki bir ay içinde yapılması gerekenler hakkında görüşmeler yürütmektedir. Ben de bu akşam saat 16.00'da yönetim kurulu toplantısı yapılması için çalışmaktayım. Seçimin mayıs ayı içinde yapılması konusunda hiçbir engel veya aksi irade bulunmamaktadır.”


Aykutalp Derkan, Bengiserp'in mesajını okuduktan sonra, "Anladığım kadarıyla bizim buradan verdiğimiz güçlü mesaj yerine ulaşmıştır. Bunu olumlu olarak değerlendirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler