Galatasaray - Fenerbahçe maçları ne zaman? Fikstür çekildi...

17.07.2019 - 23:00 | Son Güncellenme: 17.07.2019 - 20:22

2019-2020 Galatasaray Fenerbahçe derbisi ne kaçıncı hafta oynanacak? 2019-2020 sezonunda Spor Toto Süper Lig'in fikstürü belli oldu. Taraftarlar ise gözünü derbilerin oynanacağı haftalara dikti. Galatasaray - Fenerbahçe maçı ne zaman? FB GS derbisi kaçıncı hafta oynanacak? İşte detaylar...

Galatasaray - Fenerbahçe maçları ne zaman? Fikstür çekildi...

2019-2020 Galatasaray Fenerbahçe maçları ne zaman? Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu fikstürü çekildi. Her sene olduğu gibi taraftarlar bu sene de derbileri merakla araştırmakta. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmalar en çok merak edilen karşılaşmalar olarak yerini alıyor. Peki Cemil Usta sezonunda Fenerbahçe Galatasaray derbilerinin haftası belli oldu mu? Galatasaray - Fenerbahçe maçı ne zaman? İşte detaylar...

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi ne zaman oynanacak?

Spor Toto Süper Lig'de Cemil Usta Sezonu fikstürü çekildi. İşte derbi haftaları:

3. Hafta: Fenerbahçe - Trabzonspor
6. Hafta: Trabzonspor - Beşiktaş
6. Hafta: Galatasaray - Fenerbahçe
9. Hafta: Beşiktaş - Galatasaray
13. Hafta: Trabzospor - Galatasaray
16. Hafta: Fenerbahçe - Beşiktaş

Süper Lig'de Cemil Usta sezonu... Dozer Cemil kimdir?

Cemil Usta, 1 Ocak 1951’de Trabzon’da dünyaya gelmiş ve futbola 1967 yılında Sebat Gençlik kulübünde başladı. 1970 yılında o zaman 2. Lig’de yer alan Trabzonspor’a transfer olduktan sonra 1973-1974 sezonunda Bordo-Mavili forma ile 1. Lig’e yükselme sevinci yaşadı.

1975-1976 ve 1976-1977 sezonlarında üst üste iki şampiyonluk kazanarak Anadolu devrimini gerçekleştiren efsane Trabzonspor kadrosunun sol beki olan Cemil Usta, 1976 yılında Şampiyon Kulüpler Kupası’nda kazanılan 1-0’lık tarihi Liverpool galibiyetinin golünü attı.


Güçlü fiziği, kuvvetli ayakları ve duvar gibi sertliği nedeniyle “Dozer” lakabını alan Türk futbolunun aşılmaz kalesi Cemil Usta, uzun yıllar Trabzonspor’un kaptanlığını yaparken 2 kez A Milli Takım formasını giydi.

“Ben Trabzonspor’un kaptanıyım, para için kulübümü terk edip başka kaptanların arkasında sahaya çıkmak bana yakışmaz” sözüyle simgeleşen Cemil Usta, Trabzonspor’un unutulmaz futbolcuları arasında yerini aldı.

1978 yılında jübile yaptıktan sonra Bordo-Mavili kulübün altyapısında görev alan Cemil Usta, birçok oyuncu yetiştirerek Türk futboluna katkı sağladı. Trabzon’da futbolun sevilmesinde ve gençlerin futbola yönlendirilmesinde büyük emekleri olan Cemil Usta, 15 Mart 2003 tarihinde aramızdan ayrıldı.

Galatasaray, Seri'yi KAP'a bildirdi

Galatasaray, Fulham’dan orta saha oyuncusu Jean Michael Seri’yi kiralık olarak kadrosuna kattı. Seri kariyerinde en parlak dönemi Nice’de oynadığı zaman yaşadı ve 123 maçta 12 gol, 26 asistlik performans gösterdi.

Galatasaray, Fernando’nun Sevilla’ya transfer olmasının ardından o bölgeyi güçlendirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni sezon için transfer çalışmalarını kapsamında sarı-kırmızılıların İngiliz ekibi Fulham’da forma giyen Fildişi Sahilli futbolcu Jean Michael Seri ile anlaştı. Kiralık olarak kadrosuna katan Cimbom, Seri için 1 milyon 500 bin Euro ile 2 milyon Euro arasında bir kiralama bedeli ödeyecek.

Galatasaray’ın "Gareth Bale"i A takım kampında

Galatasaray’ın geçtiğimiz sezon Gazişehir Gaziantep’ten kadrosuna kattığı ve oyun tarzı Gareth Bale’ye benzetilen genç futbolcu Mirza Cihan, A takımın Avusturya kamp kadrosuna dahil edildi.

Spor Toto Süper Lig’in yeni takımlarından Gazişehir Gaziantep’in alt yapısında yetişen ve geçtiğimiz yıl Galatasaray’a transfer olan 19 yaşındaki Mirza Cihan, performansıyla Fatih Terim’in de gözüne girdi. Bir yıldır Galatasaray’ın 21 yaş altı takımında forma giyen ve bazı maçlarda da A takım kadrosunda yer alan Mirza Cihan, Fatih Terim tarafından sezon başında A takıma dahil edildi.

Türkiye’de gelecek vadeden oyuncular arasında gösterilen ve oyun tarzıyla Real Madrid’in başarılı Gallerli oyuncusu Gareth Bale’ye benzetilen Mirza Cihan, forvet arkası, sol açık ve orta saha mevkilerinde forma giyiyor. Hızı, sert şutları, ileri oyun görüşü ve etkili paslarıyla öne çıkan Mirza Cihan, futbola 6 yaşında başladı. 2016-2017 sezonunun ortalarından itibaren Gazişehir Gaziantep ile profesyonel sözleşme imzalayan Mirza, A takım kadrosuna dahil olduktan kısa bir süre sonra Galatasaray scout ekiplerinin dikkatini çekmiş ve sarı-kırmızılılara transfer olmuştu.

Genç futbolcular Metehan Mertöz, Mustafa Kapı, Ali Yavuz Kol, Atalay Babacan, Batuhan Şen, Berk Balaban ve Gökay Güney ile birlikte Galatasaray’ın sezon başı kampına dahil edilen Mirza Cihan, kamptaki performansı ve yeteneğiyle takımdaki yerini sağlamlaştırmaya çalışacak.

Senin için hazırladığımız haberler