Galatasaray'dan ayrılan Pasquale Sensibile, PSG'de İşbaşı Yaptı!

Ali Bozkurt
16.12.2022 - 08:46 | Son Güncellenme: 16.12.2022 - 09:11

Galatasaray'da eski Başkan Burak Elmas'ın danışmanı olarak gelen Luis Campos, Cimbom'a getirdiği Pasquale Sensibile'yi bu sefer PSG'ye götürdü. Detaylar...

Galatasaray'dan ayrılan Pasquale Sensibile, PSG'de İşbaşı Yaptı!

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da eski Başkan Burak Elmas'ın danışmanı olarak göreve başlayan Luis Campos, oyuncu gözlemcisi olarak takıma getirdiği Pasquale Sensibile'yle Dursun Özbek yönetimi seçimi kazandıktan sonra yollarını ayırmıştı. Sensibile, Campos'un daveti üzerine bu sefer PSG ile anlaşma sağladı. Detaylar...

Önce Campos geldi

Galatasaray'da geçtiğimiz sezon başında Fatih Terim ile yolların ayrılması sonrası takımın teknik direktör görevine İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent getirilmişti. Torrent'in gelmesi sonrası takıma danışman getirmek isteyen Burak Elmas, dünyaca ünlü Luis Campos ile anlaşma sağladı. Campos, Sarı-Kırmızılılarda eski Başkan Burak Elmas'ın özel danışmanı olduğunu duyurdu.

Campos, Sensibile dedi

Burak Elmas'ın danışmanı olduktan sonra Cimbom'a Sportif direktör öneren Luis Campos, listenin başında  Pasquale Sensibile'ye yer verdi. Yönetimin görüşmesi sonrasında Sportif direktör olarak  Pasquale Sensibile ile anlaşma sağlandı. Burak Elmas yönetimi, oyuncu izleme ve raporlama olarak anlaşma sağladığı  Pasquale Sensibile'nin teknik direktör Torrent ile çalışması için sözleşme imzaladı.

Burak Elmas gitti, anlaşmalar sona erdi

Galatasaray'da başkanlık seçimi sonrası Burak Elmas yönetimi yerine Dursun Özbek yönetimi seçimi kazanarak kulübün başına geçti. Özbek yönetimi gelmesi sonrası Luis Campos, Türkiye'den ayrıldı. Daha sonra ise yönetim sportif direktör  Pasquale Sensibile ile yollarını ayırma kararı aldı. Son olarak ise teknik direktör Domenec Torrent'in sözleşmesi feshedildi.

PSG ile anlaşma sağladı

Burak Elmas'ın danışmanlığını yapan Luis Campos, Türkiye'den ayrıldıktan hemen sonra Fransız devi PSG ile anlaşma sağladı. Stratejik danışman olarak göreve başlayan 58 yaşındaki Portekizli, kulübün transfer işleriyle de ilgiliniyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray 8 numarasını Fransa'da buldu: Torreira'nın yerine o geliyor
Habere Git

Sensibile'yi yanına getirdi

L'Equipe'de yer alan habere göre,Luis Campos Paris Saint-Germain'de üç yeni oyuncu gözlemcisini işe aldı. Bu isimlerden biri de Galatasaray'dan ayrılan Sensibile oldu. Sensibile, önümüzdeki günlerde Fransız ekibinde göreve başlayacak

4 ayda 750 bin Euro kazandı

Galatasaray'da geçirdiği 4 aya süre karşılığında 750 bin euro kazanan Sensibile, Cimbom'a transfer yapmadan ayrıldı. 50 yaşındaki sportif direktör kariyerinde daha önce Novara, Sampdoria, Matova, Roma, Trapani ve Alessandria'da görev aldı. 

Yerine Cenk Ergün geldi

Galatasaray'da yönetimin değişmesi sonrası Sensibile'nin yerine Cenk Ergün geldi. Cimbom, şu şekilde açıklama yaparak duyurmuştu:  "Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz. Galatasaray Spor Kulübü Futbol Direktörlüğü görevine Cenk Ergün getirilmiştir. Kendisine yeni görevinde başarılar dileriz." 

Senin için hazırladığımız haberler