Galatasaray, Kadıköy'de liderlik için sahaya çıkıyor

23.12.2023 - 15:50 | Son Güncellenme: 23.12.2023 - 15:52

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de 18. hafta maçında derbi maçında Fenerbahçe'ye konuk oluyor. Cim Bom sahaya liderlik için çıkıyor. Detaylar haberde...

Galatasaray, Kadıköy'de liderlik için sahaya çıkıyor

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, yeni yıl öncesi son maçına derbi mücadelesi olan Fenerbahçe maçı ile çıkıyor. Sarı-Kırmızılı ekip maçtan galibiyetle ayrılarak yeni yıla üç puanla girmek istiyor. 

Yeni lider olmak için sahaya çıkıyor 

Süper Lig'de oynadığı 16 maçta 14 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Galatasaray averajla Fenerbahçe'nin arkasında 2. sırada yer alıyor. Sarı-Kırmızlı ekip derbiden ç puanla ayrılarak ligin yeni lideri olmak istiyor.

Daha öncede yenip liderliği almıştı 

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu 24'üncü hafta maçında Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, Sarı-Lacivertli ekibi 1-0 yenmiş ve liderliğe yükselmişti.

4 maçtır kaybetmiyor  

Galatasaray, ligde Hatayspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olduktan sonra oynadığı 4 maçı da kazandı. Sarı-Kırmızılı ekip sırasıyla Alanyaspor, Pendikspor, Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük maçlarından üç puanla ayrılan taraf oldu.  

Deplasmanda 4 puan kaybetti 

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 8 maça çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip bu karşılaşmalarda 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 19 puan topladı. Aslan söz konusu karşılaşmalarda  Kayserispor ile berabere kalırken, Hatayspor'a ise 2-1 skorla yenildi.

Ligde en az gol yiyen takım

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de en az gol yiyen takım konumunda yer alıyor. Sarı-Kırmızılı ekip oynadığı 16 karşılaşmada kalesinde 9 gol gördü. Sarı-Kırmızılı ekip 9 maçta ise kalesini gole kapadı.

4 oyuncu sınırda

Galatasaray'da Kadıköy'de oynayacağı Fenerbahçe maçı öncesi 4 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sacho Boey, Lucas Torreira, Barış Alper Yılmaz ve Davinson Sachez kart görmeleri durumunda Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Senin için hazırladığımız haberler