Galatasaray neden kaybetti? Maçın şifreleri...

19.12.2020 - 16:22 | Son Güncellenme: 19.12.2020 - 16:31

Geçen haftayı bay geçen Galatasaray ligde 13. hafta maçında Karagümrük'e mağlup oldu. Çaykur Rize ve Hatayspor maçlarında taraftarlarına çok büyük umut aşılayan Galatasaray, Karagümrük deplasmanında hem oyun hem skor olarak yenildi. Öte yandan Marcao ve Fatih Terim de kırmızı kart gördü. Son iki haftaki futbolundan eser olmayan Cimbom'da değişti? Detaylar haberimizde...

Galatasaray neden kaybetti? Maçın şifreleri...

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray'ın aslında Kayserispor maçıyla başlayan ve önderliğini Feghouli'nin yaptığı, hücum iskeletini Oğulcan, Taylan, Emre Kılınç, Emre Akbaba gibi mücadeleci isimlerin oluşturduğu oyunu Karagümrük deplasmanında işlemedi.

Çaykur Rizespor ve Hatayspor karşısında işleyen ve sonuç alınan oyun neden bu hafta darbe yedi? Tüm Galatasaray camiası bu sorunun cevabını arıyor. Galatasaray Kayseri maçıyla başlayan süreçte kağıt üzerinde 4-1-4-1 formasyonuyla gözükse de top birinci ve ikinci bölgedeyken 2-5-3 sistemine evriliyordu. (EMRE AKBABA BİR TÜRLÜ KENDİNE GELEMEDİ)

Çaykur Rize deplasmanı ve Hatay karşısında sezonun en iyi oyunları bu modelle geldi. Açıkta görev yapan Oğulcan ile Emre Akbaba merkez hücum bölgesine kat ederken, kenar bekler ileri çıkıyordu. Merkezdeki Emre Kılınç ile Feghouli de sürekli hareket halinde olup top kimdeyse pas opsiyonu oluşturuyordu.

Sarı-kırmızılılardaki bu hareketlilik Taylan Antalyalı'yı da birçok pas seçeneği sunuyor ve Galatasaray eski maçlarına göre çok rahat hücum çıkıyordu. Topa göre pozisyon alma, pas seçeneği oluşturma, hareketli kalma ve hızlı kat etme formülleriyle rakiplere her bölgede sayısal üstünlük sağlamayı başaran Galatasaray, Karagümrük karşısında ideal oyunun sergileyemedi. (FATİH TERİM'İN GÖZDESİYDİ: GALATASARAY'I DEVİREN GOLÜ ATTI)

Bekler aksayınca

Galatasaray'ın oyunu bekleri hücuma kattığında nitelik kazanıyor. Ancak Galatasaray'ın Karagümrük karşısında bunu başaramadı. Özellikle hasta olan Emre Taşdemir'in yerine oynayan ve sakatlıktan yeni çıkan Saracchi etkisiz kaldı. Emre Akbaba ile Oğulcan oyunun sıkıştığı anlarda sorumluluk alamadı. Feghouli ile Emre Kılınç'ın diğer iki maçtaki kadar pas opsiyonu oluşturamayınca Galatasaray oyun kurmada çok zorluk yaşadı.

Maçın şifreleri

Çaykur Rize maçında 488, Hatay karşısında 466 başarılı pas yapan Galatasaray, Karagümrük maçında 315 pasta kaldı. Hatay maçında 32 orta yaparken 7 isabet bulan Galatasaray'ın Karagümrük karşılaşmasında rakamları 18'te birdi.

Hatayspor karşısında Galatasaray'ın iki beki Emre Taşdemir 6, Linnes 2 kere ceza sahasında topla buluştu. Karagümrük maçında ise iki bekten Linnes ceza sahasında topla temas edemedi. Saracchi ise bir kez bunu başardı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler