Galatasaray neden transfer yapamadı?

03.09.2020 - 16:54 | Son Güncellenme: 03.09.2020 - 16:54

Galatasaraylılar uzun süredir orta saha transferi bekliyor ama yönetim futbolcu alamıyor. Cimbom bonservis ödemesi yapamıyor. Finansal olarak neden sıkıntıya girildi? Galatasaray neden sıcak para sıkıntısına girdi? İşte detaylar...

Galatasaray neden transfer yapamadı?

Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray, sıcak para sıkıntısı sebebiyle Kaan Ayhan, Mensah, Mert Hakan gibi isimleri elinden kaçırdı. Sarı-kırmızılılar takımın tek eksik bölgesi olan orta saha mevkisine ligin başlamasına 9 gün kala hala takviye yapmadı. Taraftarlar sosyal medyada orta saha konusuyla ilgili etiketler açmaya başladı. Yönetime tepki her geçen gün büyüyor...

Galatasaray yönetiminin mali anlamda en çok sıkıştıran konunun bankalar birliğiyle yapılan anlaşmanın şartları ve anlaşmanın 5 yıllık olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Ama sarı-kırmızılı camiadaki finansçılar bu konuda yönetimi uyarmış, anlaşmanın da 10 yıllık olması konusunda tüm futbol kulüplerini uyarmış, hatta Galatasaray'ın başkan adaylarından Ozan Korkut da bunu sürekli dillendirmişti.

İlk taksit ödenmedi

Galatasaray yönetiminin yaptığı anlaşmada 100 milyon liralık faiz ödemesinin haziran ayında ödenmesi gerekiyordu. Sarı-kırmızılı yönetim bu ödemeyi kasım ayına erteledi. Ancak yıl sonunda yani aralık ayında bir 100 milyon liralık daha faiz ödemesi var. Yani yapılandırma anlaşması kapsamında Galatasaray’ı çok kısa vadede 200 milyon liralık ödeme bekliyor. Galatasaraylı finansçılar anlaşmanın en az 2-3 yıl ödemesiz olması gerektiğinin altını çizmişti.

Fenerbahçe ise şu an bu yoldan ilerliyor. Galatasaray yönetimi de anlaşmanın revize edilip 10 yıllığa çıkarılmasını ve faiz ödemelerinin de 2-3 yıl sonra başlamasını hedefliyor.

Yönetimin üzerinde baskı var

Galatasaray yönetiminin üzerinde büyük baskı var. Bankalar birliğiyle yapılan anlaşma 10 yıla çıkarılırsa hareket alanı açılacak fakat Galatasaray camiası bu krediyi yönetimin çok dikkatli harcamasını, alan açıldı diye yeniden büyük maaş yükümülülüklerine girilmemesini öneriyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler