Galatasaray, Süper Lig'de bir ilk peşinde

14.05.2024 - 11:02 | Son Güncellenme: 14.05.2024 - 11:27

Süper Lig'de son 2 haftaya girilirken, lider Galatasaray şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin 6 puan önünde yer alıyor. Sarı-Kırmızılılar, lig tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Galatasaray, Süper Lig'de bir ilk peşinde

AJANSSPOR HABER

Süper Lig'in sona ermesine 2 maç kala Galatasaray, 99 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe ise zirveyi 93 puanla takip etmeye devam ediyor. İki ezeli rakip, gelecek hafta Rams Park'ta şampiyonluk maçında karşı karşıya gelecek.

Şampiyonluk düğümü

Şampiyonluk için Galatasaray'ın dev derbiden 1 puanla ayrılması yeterli olurken, Fenerbahçe umutlarını son maça taşımak için rakibini deplasmanda mağlup etmek zorunda. Sarı-Lacivertlilerin şampiyon olabilmesi için Galatasaray'ın son hafta deplasmanda Konyaspor'a da mağlup olması gerekiyor.

Ancak Galatasaray'ın sadece Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşmak için değil, lig tarihinde daha önce yapılmamışı da başarmak için önünde bir fırsat duruyor.

Okan Buruk ve öğrencileri tarih peşinde

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; lig tarihindeki hiçbir takım, bir devredeki tüm maçlarını kazanmayı başaramadı. Halihazırda 17'de 17 yapan Sarı-Kırmızılılar, büyük bir başarıya imza attı. Okan Buruk ve öğrencileri, ligde Fenerbahçe ve Konyaspor'u da mağlup etmesi halinde bir ilki başaracak ve bir devrede oynadığı tüm maçlarda galip gelen ilk takım olarak tarihe geçecek

Senin için hazırladığımız haberler