Galatasaray taraftarı eski futbolcu Lemina'yı istiyor!

18.05.2021 - 18:26 | Son Güncellenme: 18.05.2021 - 18:35

Galatasaray taraftarı, Gabon asıllı Fransız futbolcu Mario Lemina'yı tekrar sosyal medyada gündeme taşıdı. Peki, Mario Lemina kimdir, kaç yaşında, nereli? Lemina hangi takımlarda forma giydi?

Galatasaray taraftarı eski futbolcu Lemina'yı istiyor!

Futbola Lorient altyapısında başladıktan sonra ülkenin güçlü kulüplerinden Marsilya'ya transfer olan ve daha sonra İtalya ve İngiltere gibi futbol dünyasının öncü liglerine transfer olan Mario Lemina, tekrar Galatasaray'a dönebilir mi? Galatasaray taraftarı, Gabon asıllı Fransız yıldızı tekrar sarı kırmızılı formayla görebilmek için sosyal medyada gündem oluşturdu. Diğer yandan oyuncunun Southampton'da 1 yıllık sözleşmesi daha bulunuyor. Peki, Mario Lemina kimdir, kaç yaşında? Kariyeri boyunca hangi takımlarda forma giydi?

Mario Lemina kimdir, kaç yaşında, nereli?

Mario Lemina, 1 Eylül 1993'te Gabon'un Libreville şehrinde dünyaya gelmiştir. 27 yaşındaki oyuncu daha sonra Fransa'ya taşınmış ve futbol kariyerine ilk olarak Lorient ekibinde başlamıştır. Lorient'in altyapısı ve A Takım'ında forma giydikten sonra bu kez ülkenin güçlü kulüplerinden Marsilya'nın yolunu tutmuştur. Lemina, Marsilya'ya giderken takımı Lorient'e iyi bir bonservis bedeli kazanmıştır. Lorient, 2013'te henüz 19 yaşındaki ön libero oyuncusu için Marsilya'dan 4 milyon Euro ödeme almıştır. 

Lemina hangi takımlarda forma giydi?

Futbola Fransa'da başladıktan kısa süre sonra Avrupa kulüplerini heyecanlandıran Mario Lemina'nın kariyer yolculuğu şu şekilde;

  • Lorient
  • Marsilya 
  • Juventus
  • Southampton
  • Galatasaray
  • Fulham

Marsilya'ya 4 milyon Euro karşılığında transfer olan oyuncu, birkaç yıl içinde Juventus'un yolunu tutmuş; bu kez bu takımına 9 milyon Euro bonservis bedeli kazandırmıştır. Juventus, sadece 1 yıl sonra Mario Lemina'yı İngiltere futbolunun lokomotif ekiplerinden Southampton'a 17 milyon Euro bedelle satmıştır. Gabon asıllı futbolcunun güncel piyasa değeri 10 milyon Euro civarındadır. 

19 maç kaçırmıştı...

Galatasaray'ın 2 milyon Euro kiralama bedeliyle kadrosuna kattığı Mario Lemina, o dönemde tam 19 maçta forma giymemişti. Sezonun yarısını sakatlıklar nedeniyle atlatan futbolcu için Galatasaray taraftarı sosyal medyada gündem oluşturdu.

Senin için hazırladığımız haberler