Galatasaray, TFF'ye gidiyor! Burak Elmas'tan hakeme sert sözler

Orhan Gülek
21.11.2021 - 21:22 | Son Güncellenme: 21.11.2021 - 21:41

Süper Lig'in 13. haftasında evinde Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan Galatasaray'da başkan Burak Elmas değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray, TFF'ye gidiyor! Burak Elmas'tan hakeme sert sözler

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'in 13. haftasında derbi heyecanı yaşandı. Nef Stadı'ndaki Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesini hakem Halil Umut Meler yönetti. Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı. Fenerbahçe'de Tisserand 82. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.  Galatasaray Teknik Drektörü Fatih Terim de uzatma anlarında itirazları nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Karşılaşma sonrası Galatasaray'da başkan Burak Elmas değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine Fenerbahçe'yi tebrik ederek başlayan Burak Elmas şu ifadeleri kullandı:

"NEF Stad'ında çok çok çok çok kötü ve art niyetli bir hakem yönetimi vardı"

"Fenerbahçe'yi tebrik ederim. Biliyorsunuz sezon başından beri, son derece yapıcı bir üslupla, Türk sporunun içinde bulunduğu bataklıktan, Galatasaray'ın önderlik yaparak Türk sporunu buradan çıkaracak bir anlayış sergiliyoruz. Sistemi düzeltme çabalarımız, maalesef sistemin içindeki çürümüş düzen tarafından sürekli sorgulanıyor ve engellenmeye çalışılıyor. MHK'yle ilgili uzun süredir bir sistem değişikliği çabası içindeyiz. Bugün, Galatasaray NEF Stad'ında çok çok çok çok kötü ve art niyetli bir hakem yönetimi vardı. Bunu tahmin etmemize rağmen, iyi niyetliyiz ya, bir şans verelim dedik. Son derece art niyetli, takımımızı yavaşlatan, bize kart ve kartlar vermeye çalışan bir saha yönetimi vardı."

"Bugün gelen TFF yetkilisi, nasıl davranacağını bilmeyen bir yetkiliydi"

"Hakem performansının nasıl değerlendirildiğini göreceğiz. Sadece hakemlerin değil, gözlemcilerin de. TFF üyeleriyle ilgili de bir uyarı yapmak istiyorum. Bugün gelen TFF yetkilisi, nasıl davranacağını bilmeyen bir yetkiliydi. Fenerbahçe'nin galibiyetine bir gölge düşürmek istemiyorum onları iyi ağırlamak istedik. Ufak bir serzenişimi Ali Koç'a yaptım o da ortamı yumuşatmaya çalışıyor. Fenerbahçe'nin attığı golden sonra bizim yedek kulübemizin önüne gelmesi de bu ortama katkı yapmamıştır. Çok genç bir takımımız var. Bu maç bir kayıp olabilir ama bir geleceğe çok umutla bakıyoruz. Hocamızla birlikte bu takıma güveniyoruz. Bu işi başaracağız. Galatasaray, Türk futbolunda yeni bir devrimin öncüsü olacak."

"Yarın TFF ve MHK ile yapacağım toplantıya diğer kulüp başkanlarını da davet edeceğim"

"Hakem, Galatasaray'ın saha ve seyirci avantajını kullanmasını engelleyecek bir yorum sergiledi sahada. Bunu da çok iyi niyetli yaptığını düşünmüyorum. Bir-iki hata olur ama bunlar üst üste gelince hakem hatası olmaktan çıkıyor ve  bir projenin parçası haline geliyor. Hocamızı atması, verdiği ve vermediği kartlar... Hepimiz gördük. Biz oyunu hızlandırmaya çalışırken yavaşlatmak için verdiği tüm kararlar bizim oyunumuzu engelledi. Tabii ki rakibimizin galibiyetine gölge düşürmek istemem gerçekten onları tebrik ediyorum ama bu bir örnek. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum ama bugün yarın rakiplerimize de hatalar olacak. Yarın TFF ve MHK ile yapacağım toplantıya diğer kulüp başkanlarını da davet edeceğim."

"Bir mağlubiyet, bizi bu yarıştan koparmaz"

"Biz ligde hala aynı yarışın içindeyiz. Bir mağlubiyet, bizi bu yarıştan koparmaz. Çok genç, yeni bir araya gelmiş, başarılı olacak bir takımımız var. Bu takım en az 5-6 sene birlikte oynayacak, yeni takviyelerle birlikte en tepeye oynayan, hatta Avrupa'da tepeye oynayan bir anlayışımız var. Biz, Galatasaray'ın geleceğini kurmaya çalışıyoruz. Hem Türk futbolunun geleceğini, hem Galatasaray'ın geleceğini değiştireceğiz."

"Çamurdan beslenen arkadaşlar var"

"Biz hiçbir sistemin parçası olmayacağız. Benim en büyük korkum sistemin bizi engellemeye çalışmasıydı. Bazı insanlar bu sistemin değişmesini istemiyor. Çamurdan beslenen arkadaşlar var. Biz bu sistemi değiştireceğiz demiştik.  Ya bu sistemi değiştireceğiz ya da bu sistem bizi yiyecek. Umarım bu sistemi değiştiren oluruz."

"Benimle pazarlık etmeye kalkan kulüp başkanı oldu"

"Oyuncuma verilecek cezayı benimle pazarlık etmeye kalkan kulüp başkanı oldu. Böyle bir çirkin, kirli sistemin içerisindeyiz. Bugünkü hakem performansı da evinde Galatasaray'ı ezmek, teknik direktörünü sahadan atmak bu bir oyunun parçasıdır. Her kulübe bunu dönem dönem yapıyorlar. Bu sistemi, onlara teslim etmeyeceğiz. Bunu yapanlar, Türk futbolunun geleceğinde olmayacaklar."

"Tüm kamuoyu bunu görsün"

"Zaten istedikleri zaman istediği hakemin raporunu başkanlarla paylaşıyorlar. Benim yanımda, TFF'nin karşısında söylendiği için rapor konusunu öğrendim. İstenildiği zaman yapılıyorsa tüm kamuoyu bunu görsün. Galatasaray'ı bir kavganın içine çekme çabasına alet olmayacağımızı söylemek istiyorum."

"Gerekeni de yapacağız"

"Ne olursa olsun, kendi stadımda sahaya yabancı madde atılmasını kabul etmiyorum. Hiçbir taraftarın, ne kadar iyi Galatasaraylı olursa olsun bunu yapmaya hakkı yok. Gerekeni de yapacağız, ben kabul etmiyorum."

"Galatasaray'ın oyununa bugün müdahale edildi"

"Birçok maçta bazı detaylar verilmezken, bugün zoomla detaylı görüntü verdiler. Bu doğrudur ama vereceklerse her maçı versinler. Çimlerin arasına kadar giren bir zoom yapmışlar. Beşiktaş maçında da hakem performansından memnun değildim ama bizim performansımızı, hakemin bugünkü kadar etkilediğini düşünmüyorum. Uzun vadede kazananların, kısa vadedeki hareketleri başarılarını belirler. Galatasaray önce kendine bakar. Bugünkü maç, apayrı bir maç. Galatasaray'ın oyununa bugün müdahale edildi. Beşiktaş maçında böyle bir müdahale edildiğini düşünmüyorum."

"Federasyonu ibra etmedik"

"Federasyonu ibra etmedik, çekimser kaldık. İbra ettiniz, yanlış bir söylem. Geldiğimizde federasyonla birtakım konuların değişmesi gerektiğiyle ilgili mutabakatlara vardık. İbra etsek söyleriz, sebebini de anlatırız. Doğru söylem değil, söylemlerinize dikkat edin. Takımın teknik heyetinin ve projemizin sonuna kadar arkasındayız. Teknik yorum yapmıyorum, o benim işim değil. Eğer hocamız bir gün burada konuşabilirse o size cevabını verir, eğer saha kenarında bilinçli olarak tahrik edilmezse."

Senin için hazırladığımız haberler