Galatasaray transfer için bunu bekliyordu

19.01.2021 - 21:17 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 22:14

Galatasaray, takıma yapılacak transferlerde büyük etkisi olan yeni sponsorunu duyurdu. İşte detaylar...

Galatasaray transfer için bunu bekliyordu

Burhancan TERZİ- Ajansspor

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'in istenilen transferlerin sponsorla çözüleceğine işaret etmişti. Sarı-kırmızılılar bugün yeni bir sponsorluğa imza attı.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz geçen hafta gündeme damga vuran açıklamalarda bulunurken, transfer konusuna da değinmişti. Cengiz, "Mayıs'tan sonrasına çek yazarım, İrfan'ı da diğerini de alırım. Bana engel olabilecek var mı? Kim engel olabilir. Bana bunu öldürseler yapmam. Bana beceriksiz desinler. Galatasaray'ın geleceğini karartmam. Hocamızla konuştuk, aslan gibi... Hocamız da diyor ki 'Olursa olur, olmazsa da bu kadroyla şampiyon oluruz.' Hocamızın dediği isimler için çalışmalarımız sürüyor. 9 Milyon TL harcama limitimiz var. Ancak sponsorla bir şeyler ayarlayacağız" ifadelerini kullanmıştı. Ve camianın da gözü kulağa gelecek yeni sponsordaydı. Cimbom bugün yeni bir sponsorluk anlaşması yaptı.

Çikolata firması

Galatasaray resmi sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüz ile Modern Çikolata Gıda ve Sanayi A.Ş. arasında iki yıllık iş birliği anlaşması imzalandı" denildi. Galatasaray Başkan yardımcısı Yusuf Günay, “Lisansiye sözleşmesi yaptığımız Modern Çikolata, 123 ülkeye ihracat yapan bir şirket. Galatasaray’a katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Galatasaray camiası olarak kendlerine teşekkür ediyoruz. Özellikle bugünlerde Galatasaray için elini taşını altına koyan herkese, laf değil icraat üreten herkese teşekkürlerimi sunuyor, şükranlarımızı arz ediyorum” diye konuştu.

Modern Çikolata Gıda ve Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Tayyar ise, “1985’ten beri bisküvi, çikolata ve kek sektöründeyiz. Galatasaray ile bu iş birliğimiz bizim için bir onur. Yusuf Günay Bey’in de dediği gibi 123 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olur inşallah” şeklinde konuştu.

Yeni sponsorluk, Galatasaray'ın TFF limitlerine katkı sağklayacal

Öte yandan Süper Lig'de ara transfer dönemi öncesi harcama limiti Türkiye Futbol Federasyonu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 

Açıklanan rakamda 2020-2021 sezonu 2. transfer ve tescil döneminde sarı kırmızılı ekibin harcama limiti  499 milyon TL olarak belirlenmişti.

Galatasaray, bu sponsorlukla birlikte TFF limitine katkı sağladı. Çünkü TFF limitlerine sponsor gelirlerinin üçte biri gelir olarak aktarılabiliyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler