Galatasaray ve Fenerbahçe Ganalı oyuncu için karşı karşıya

Ali Bozkurt
18.05.2024 - 00:24 | Son Güncellenme: 18.05.2024 - 00:30

Gelecek sezonun transfer çalışmalarına erken başlayan Galatasaray ile Fenerbahçe, Arsenal forması giyen Thomas Partey'i transfer etmek istiyor. Detaylar...

Galatasaray ve Fenerbahçe Ganalı oyuncu için karşı karşıya

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig’in bitimine iki hafta kala lider Galatasaray’ın 6 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe önümüzdeki sezonun hazırlıklarına başladı. Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi Elemelerine katılarak sezonu erken açacak Sarı-Lacivertli ekip transfer çalışmalarına şimdiden başladı. İngiliz basını tarafından ise Fenerbahçe’nin Arsenal’de forma giyen Ganalı Thomas Partey ile ilgilendiği iddia edildi. 

Fenerbahçe ve Galatasaray ilgileniyor

İngiliz gazeteci Steve Kay, yaptığı özel haberinde Fenerbahçe’nin Arsenal forması giyen Thomas Partey’in durumunu sorduğunu iddia etti. Geçtiğimiz transfer döneminde de adı Fenerbahçe ile anılan Ganalı oyuncunun bir hafta önce yine İngiliz basını tarafından Galatasaray’ın da ilgilendiği iddia edildi. 

Transferde kilit rol

Fenerbahçe’nin ilgilendiğini iddia eden Steve Kay yazdığı haberinde 30 yaşındaki Thomas Partey için milli takımdan arkadaşı olan Ganalı Alexander Djiku da Thomas Partey’e Fenerbahçe ve Süper Lig için olumu referans verdi.

Sakatlıklar soru işareti

30 yaşındaki Ganalı orta saha oyuncusu Arsenal’e transfer olduğu ilk sezondan bu yana çeşitli sakatlıklarla boğuşuyor. Bu sezon da iki farklı sakatlık yaşayan oyuncu sakatlıklar sebebiyle 26 maçta takımına yardımcı olamadı. Tecrübeli orta saha oyuncusu bu sezon 50’nin üzerinde resmi maça çıkan Londra ekibinde yalnızca 15 maçta görev alabildi.

Arsenal maaşından kurtulmak istiyor 

Atletico Madrid’den Arsenal’e 50 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Ganalı futbolcunun aldığı maaş mevcut kadrodaki maaş ortalamasının üstünde bulunuyor. 2025 yılının Haziran ayında sözleşmesi bitecek futbolcunun maaş yükünden kurtulmak isteyen Londra ekibi oyuncunun maaş yükünden kurtulurken bonservis geliri de elde etmek istiyor. Arsenal yönetimi önümüzdeki yıl oyuncudan gelir elde edememe ihtimaline karşın bu yaz yolları ayırmayı planlıyor

Arsenal maaşından kurtulmak istiyor 

Atletico Madrid’den Arsenal’e 50 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Ganalı futbolcunun aldığı maaş mevcut kadrodaki maaş ortalamasının üstünde bulunuyor. 2025 yılının Haziran ayında sözleşmesi bitecek futbolcunun maaş yükünden kurtulmak isteyen Londra ekibi oyuncunun maaş yükünden kurtulurken bonservis geliri de elde etmek istiyor. Arsenal yönetimi önümüzdeki yıl oyuncudan gelir elde edememe ihtimaline karşın bu yaz yolları ayırmayı planlıyor.

Senin için hazırladığımız haberler