Galatasaray ve Fenerbahçe, Rayyan Baniya'yı Transfer Etmek İstiyor

Ali Bozkurt
12.12.2022 - 08:32 | Son Güncellenme: 12.12.2022 - 08:50

Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümeük forması giyen Rayyan Baniya'yı Galatasaray, Fenerbahçe ve İtalyan takımları transfer etmek istiyor. Detaylar...

Galatasaray ve Fenerbahçe, Rayyan Baniya'yı Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR HABER

Devre arasında takıma transfer hamleleri yapmak isteyen Galatasaray ile Fenerbahçe, gündemine yerli statüsünde oynayabilen Fatih Karagümrüklü  Rayyan Baniya geldi. İtalyan ekiplerininde ilgilendiği 23 yaşındaki savunma oyuncusunun kararı beklendiği iddia edildi. Deyaylar...

Galatasaray ile Fenerbahçe, Rayyan Baniya'yı transfer etmek istiyor

TuttoMercatoWeb'te yer alan habere göre, Annesi Türk olan Fatih Karagümrük oyuncusu Rayyan Baniya ile İtalyan ekipleri yanı sıra Galatasaray ile Fenerbahçe'de ilgileniyor. Genç savunmacıyı kadrosuna katmak isteyen iki Süper Lig ekibi babası Beninli, annesi Türk ve kendisi İtalyan olan Baniya için nabız yoklamaya başladı.

Baniya yerli statüsünde oynayabiliyor

Fatih Karagümrük forması giyen 23 yaşındaki savunma oyuncusu Rayyan Baniya, Süper Lig'de yerli statüsünde forma giyebiliyor. Babası Beninli, annesi ise Türk vatandaşı olan genç savunmacı ayrıca İtalya pasoportuna da sahip. Süper Lig'de ise yerli statüsünde sayılıyor.

İtalya ve Almanya'dan teklif var

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yanı sıra Baniya için İtalyan ekipleri Roma ve Torino'nun da devrede olduğu iddia edildi. İtalya pasoportuna sahip olan genç savunmacı için iki ekip devreye girerken iki Alman ekibinin de nabız yokladığı iddia edildi.

İlgini Çekebilir
Namağlup Galatasaray gol oldu yağdı: 13-1
Habere Git

İtalya'da forma giydi

Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük forması giyen genç savunmacu kariyerinin diğer sezonlarında İtalyan ekiplerinde de forma giydi. Baniya, İtalya'da Modena, Verona, Renate ve Mantova kadrolarında yer almıştı.

Baniya, Milli tercihini de açıkladı

Rayyan Baniya, kendisine gelen ''Hangi Milli Takım formasını giymek istersiniz'' sorusuna daha önce önceliğinin Türkiye olduğunu açıklamıştı. Baniya, "Kendimi Türk hissediyorum çünkü Türk bir annenin oğluyum. A Milli Takım'da oynamak benim küçüklük hayalimdi. Başkanımız Süleyman Hurma da benim Türk Milli Takımı'nda oynamamı istiyor. Tabii ki Benin'den de İtalya'dan da beni izleyenlerin olduğunu biliyorum. Ancak benim ilk tercihim her zaman Türk Milli Takımı olacak" demişti.

 

Gol sevinci yaşadı

Fatüh Karagümrük ile bu sezon Süper Lig'de 6 karşılaşmada görev alan genç oyuncu ilk gol sevincini de hazırlık maçında yaşadı. Dünya Kupası arası sonrası Gaziantep FK ile özel maç düzenleyen Fatih Karagümrük'te 3-3 beraberlikle sona eren maçın 2 golünü Rayyan Baniya atmıştı.

Geçen sezon Fatih Karagümrük'e transfer olan Rayyan Baniya'nın İstanbul ekibiyle sözleşmesi Haziran 2025'te sona erecek. Genç oyuncunun güncel değeri ise 350 bin Euro olarak gözükmekte. Fatih Karagümrük, genç savunmacıdan yüksek bonservis ücreti bekliyor.

Senin için hazırladığımız haberler