Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi geliri ne kadar oldu?

Ali Bozkurt
26.11.2021 - 01:33 | Son Güncellenme: 26.11.2021 - 01:38

Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kazandığı para ne kadar oldu? Ayrıntılar haberimizde.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi geliri ne kadar oldu?

AJANSSPOR HABER


UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki temsilcimizden Galatasaray kupaya devam etmeyi garantilerken Fenerbahçe ise veda etti. Sarı lacivertliler Avrupa'daki yoluna  Konferans Ligi'nde devam edecek.

Avrupa Ligi puan geliri ne kadar?


UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon gruplarda mücadele eden takımlara her galibiyet başına 630 bin Euro, beraberlik başına ise 210 bin Euro para ödülü veriliyor. 210 bin Euro ise havuza atılıyor. Havuzda toplanan toplanan para grup maçları bittikten sonra alınan galibiyet sayısına göre takımlara dağıtılacak. UEFA ayrıca grup aşamalarına katılmaya hak kazanan takımlara 3.1 milyon Euro para dağıttı.

Galatasaray Avrupa Ligi’nden kaç para kazandı?


Galatasaray gruplarda 5. maçlar sonunda  elde ettiği 3 galibiyet ve 2 beraberlikle 2 milyon 310 Euro kazandı. Gruplara girilen takımlara verilen 3.1 milyon Euro eklendiğinde Cim Bom kasasına 5 milyon  5 milyon 410 bin Euro koymayı garantiledi. Katsayı puanından dolayı Galatasaray 3 milyon 36 bin Euro daha gelir elde edecek.

Son maç sonunda miktar artabilir

Sarı kırmızılıların son hafta Lazio deplasmanından alacağı sonuca göre bu gelirini arttırma şansı bulunuyor. Galatasaray, Lazio maçını kazanırsa 6 milyon 40 bin Euro, berabere kalırsa 5 milyon 620 bin Euro kazanmış olacak.

Galatasaray'ın kasasına girecek ek miktarlar

Yayın gelirinden Galatasaray'ın kazanacağı para bilinmiyor. Ancak Türkiye'de bu rakamın yüksek olmadığı biliniyor.  Ayrıca beraberliklerden havuzda biriken paradan da Galatasaray galibiyet başına bir miktar alacak.
Galatasaray Avrupa Ligi'nde devam etmeyi garantilediği için en az 500 bin Euro'yu kasasına koyacak. Galatasaray grup birincisi olursa prim olarak 1 milyon 100 bin Euro kazanacak. Grup ikincisi olması halinde play-off oynayacak sarı kırmızılıların alacağı para 500 bin Euro olacak.
Grup birincisi olması ya da play-off'ta Şampiyonlar Ligi'nden gelecek rakibini elemesi durumunda Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalan takımlar 1 milyon 200 bin Euro daha kazanıyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi’nden elde ettiği gelir ne?


Avrupa Ligi’den diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Avrupa Ligi'ne girerek 3.1 milyon Euro kasasına koydu. Sarı lacivertliler katsayı payı olarak 2 milyon 508 bin Euro kazandı. Fenerbahçe'nin yayın geliri de Galatasaray gibi bilinmiyor. Performans açısından bakıldığında sarı lacivertliler 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 1 milyon 50 bin Euro kazandı. Sarı lacivertli takım son hafta sahasında Frankurt ile oynayacak.  Fenerbahçe bu maçta galip gelirse 630 bin Euro berabere kalırsa 310 bin Euro kazanacak. Havuzda toplanan beraberliklerden toplanan paraların dağılımı son maçtan sonra belli olacak. Sarı lacivertliler, Avrupa Konferans Ligi'nde  yoluna devam edecek.

Avrupa Ligi para dağılımı nasıl?

Avrupa Ligi'nde ayrıca grup birincileri 1.1 milyon Euro, grup ikincileri ise 500 bin Euro'yu kasasına koyuyor.
Grup aşamaları sonrasındaki para ödülü dağıtımı ise şöyle olacak:


Son 16 turu: 1.2 milyon Euro
Çeyrek final: 1.8 milyon Euro
Yarı final: 2.8 milyon Euro
Final: 4.6 milyon Euro
Şampiyon: 4 milyon Euro


2021-22 sezonunda 32 katılımcı kulübe toplam 465 milyon Euro para ödülü dağıtılacak.

Senin için hazırladığımız haberler