Galatasaray'a Ada'dan güzel haber!

14.12.2021 - 19:05 | Son Güncellenme: 14.12.2021 - 21:19

Sarı-kırmızılı camiaya yargıdan müjdeli bir haber geldi. Eski başkan Mustafa Cengiz'in kazandığı davada Galatasaray Adası'nın tahliye kararını istinaf da onayladı.

Galatasaray'a Ada'dan güzel haber!

Burhan Can Terzi - Ajansspor Özel

Galatasaray camiasında uzun yıllardır büyük bir problem haline gelen Galatasaray Adası konusunda geçtiğimiz aylarda sarı-kırmızılılara iyi haber gelmişti. Mustafa Cengiz döneminde, işletmeciye karşı açılan davada tahliye kararı çıkmıştı. 

Mehmet Koçarslan üyelikten çıkarıldı

2006 yılında adanın kiralandığı Mehmet Koçarslan ile yaşanan anlaşmazlığın ardından tahliye davası açılmıştı. Adanın belli bölümlerinin yıkımına kadar giden süreçte Koçarslan, Dursun Özbek döneminde üyelikten çıkarılmıştı. 

Mahkeme kararı onandı

Son olarak merhum başkan Mustafa Cengiz’in açtığı tahliye davası, istinaf mahkemesi tarafından da onaylandı.

Rezan Epözdemir'den açıklama 

Konuyla ilgili sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Rezan Özdemir’den de bir açıklama geldi. Epözdemir şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray adasının tahliyesine ilişkin olarak kiracı tarafindan mahkeme kararı 12/04/2021 tarihinde istinaf edilmişti. Göreve gelir gelmez, Sayın başkanımiz ve yönetim kurulumuzla birlikte ada davası ve hukuki süreçlerine iliskin ciddi bir bilimsel ve akademik çalışma yapılmış olup, bu kapsamda öne alma talebi dermeyan edilmiştir. 

'Galatasaraylılara hayırlı olsun'

Geldiğimiz noktada, bu hukuki çabalarımız neticesinde 6 aylık bir sürede 02.12.2021 tarihinde istinaf mahkemesi tarafından esastan red kararı verilmiş ve icranın geri bırakılması kararı kaldırılmıştır. Bütün Galatasaraylılara hayırlı olsun.”

Senin için hazırladığımız haberler