Shakhtar Donetsk , Tete için Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etmedi

Ali Bozkurt
06.09.2023 - 15:44 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 15:51

Galatasaray’ın sezon başında bonservis ödemeden kadrosuna kattığı Brezilyalı forvet Tete için Shakhtar Donetsk'in FIFA'ya dava açmadığı iddia edildi.

Shakhtar Donetsk , Tete için Galatasaray'ı FIFA'ya şikayet etmedi

AJANSSPOR HABER

DHA'da yer alan habere göre, Galatasaray’ın sezon başında bonservis ödemeden kadrosuna kattığı Brezilyalı forvet Tete için, oyuncunun eski kulübü Shakhtar Donetsk tarafından herhangi bir dava açılmadığı öğrenildi.

Bonservis ödenmedi

 Brezilyalı futbolcu Tete, Sarı Kırmızılı kulüple 4+1 yıllık sözleşme imzaladı. Savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk ile 31 Aralık’ta bitecek olan sözleşmesini fesheden Tete için bonservis bedeli ödenmedi.

İmza parası verildi

Galatasaray Yönetimi, 3.1 milyon Euro imza ücreti ve 2.8 milyon Euro’luk yıllık ücret karşılığında transferi tamamlamayı başardı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da olay Tete gelişmesi! Hukukçular devrede...
Habere Git

''Teklif aldığımda çok mutlu oldum''

İmza sonrası ilk açıklamalarını yapan Tete, “Burada olduğum için çok mutluyum. Muhteşem taraftarı olan büyük bir kulüp. Umarım her şey yolunda gider. Teklif aldığımda çok mutlu oldum. Menajerimle konuştum, Türkiye’de futbol oynamak isteyeceğim bir kulüp olduğunu söyledi.” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için sabırsızlandığını söyleyen Brezilyalı yıldız, “Galatasaray’ın tarihi hakkında bilgilere sahibim. Şampiyon takıma gelmiş olmak harika bir duygu. Gollerimle ve asistlerimde katkı sunmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi’nde de mücadele veriyoruz. En iyi performanslarımı burada sergilemeyi amaçlıyorum.” ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'da ayrılık! Resmi sözleşme imzalanacak
Habere Git

Galatasaray sorun görmedi

Galatasaray Kulübü ise savaşın patlak verdiği sırada Ukrayna kulüpleriyle sözleşmesi olan yabancı oyuncuların bu sözleşmeleri tek taraflı olarak askıya alıp başka kulüplere gidebileceğine dair bilinen FIFA kuralına güvenerek transferi yaptığını aktarıyor.

Senin için hazırladığımız haberler