Ajansspor

Galatasaray'a Uruguaylı orta saha! Fatih Terim transferde ısrarcı!

Editör: Ajansspor

Son Güncelleme /

Galatasaray'a Uruguaylı orta saha! Fatih Terim transferde ısrarcı!

Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 4 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş
😀-
😂-
😢-
😡-
😲-

Spor Toto Süper Ligi'nde Medipol Başakşehir ile şampiyonluk yarışı veren Galatasaray aynı zamanda gelecek sezon için kadrosuna yeni oyuncular transfer etmek için çalışmalara başladı. 

Özellikle orta sahaya bir katkı yapmak isteyen sarı-kırmızılılarda Ryan Donk dışındaki oyuncuların güven vermemesi bu durumda etkili oldu.

Fatih Terim'in gelecek sezon tereddüt etmeden 11'de yer verebileceği ve güvenebileceği bir orta saha oyuncusunu kadrosuna görmek istediği belirtildi.

Takvim'in haberine göre Galatasaray'da Fatih Terim'n istediği isim ise Uruguaylı futbolcu Nahitan Nandez.

Fatih Terim'in 23 yaşındaki Uruguaylı futbolcuyu ısrarla istediği de ifade edilenler arasında.

Nandez için ayrılık olacak...

Sofiane Feghouli veya Younes Belhanda ikilisinden biriyle yolları ayıracak olan sarı-kırmızılılar, buradan gelecek parayla Boca Juniors forması giyen Nahitan Nandez'i kadrosuna katmak için sağlam bir teklif sunmayı planlıyor.

Nandez için ayrılık olacak...
Nandez için ayrılık olacak...

Nandez'in sözleşmesi ne zaman bitiyor?

Uruguaylı futbolcunun Boca Juniors ile olan sözleşmesi 2020 yılında sona erecek.

Nandez'in sözleşmesi ne zaman bitiyor?
Nandez'in sözleşmesi ne zaman bitiyor?

Nahitan Nandez kimdir?

28 Aralık 1995 doğumlu Nahitan Nandez, ilk olarak Uruguay'ın Penarol takımında forma giydi. Daha sonra 2017 yaz transfer döneminde Arjantin'in Boca Juniors takımına transferini gerçekleştiren Uruguaylı futbolcu hâlâ burada forma giyiyor.

Nahitan Nandez'in Boca Juniors performansı

Nahitan Nandez geçtiğimiz iki sezon Boca Juniors formasıgiydi. Ligde toplamda 35 maçta forma giyen Uruguaylı futbolcu bu 35 maçta 6 gol ve 1 asist üretti.

AJANSSPOR

Nahitan Nandez'in Boca Juniors performansı
Nahitan Nandez'in Boca Juniors performansı

Luyindama'nın başı belada

Galatasaray forması giyen Luyindama'nun ülkesine gittiğinde yaşadığı bir olay sebebiyle başı dertte.

 

Luyindama'nın başı belada
Luyindama'nın başı belada

Belçika İçişleri Bakanlığı, Liege polisinden gelen rapor doğrultusunda Galatasaraylı Luyindama ile ilgili yasal işlem başlattı.

 

Luyindama'nın başı belaya girdi

Galatasaraylı Luyindama’nın başı, eski kulübünde çıktığı sarf ettiği sözler yüzünden belaya girdi.

 

Luyindama'nın başı belaya girdi
Luyindama'nın başı belaya girdi

Standard Liege’in Anderlecht maçının bitiminde megafonu eline alan tecrübeli futbolcu, rakip takım aleyhine küfürlü içeriği nedeniyle Liege kulübüne 5 bin euroluk para cezası kesilmişti.

 

Luyindama için yasal işlem başlatıldı

İçişleri Bakanlığı futbol biriminin, daha önce konuyla ilgili soruşturma başlatan Liege polisinden gelen rapor doğrultusunda Galatasaraylı futbolcu için harekete geçtiği ortaya çıktı.

Luyindama’nın megafonla olan konuşmaları doğrultusunda hazırlanan rapor uyarınca bakanlığın, futbolcuya yasal işlem başlattığı bildirildi. (Skorer)

Olay sözler: "Yüzümü bile görmeden kovdu, bu idari bir hata"

Galatasaray Genel Kurulu’nun idari yönden ibra etmediği Başkan Mustafa Cengiz, geçtiğimiz pazartesi günü basın toplantısında U14 takımının oyuncusu Beknaz Almazbekov’un, İstanbulspor maçında hakemin verdiği haksız penaltıyı auta attığı videoyu izlettirip, “Bizim ibra edilmeyen idari yönetimimiz bu” isyanında bulunmuştu.

Olay sözler: "Yüzümü bile görmeden kovdu, bu idari bir hata"
Olay sözler: "Yüzümü bile görmeden kovdu, bu idari bir hata"

Emrah Bayraktar'dan Beknaz ve Galatasaray açıklaması

O dönem Beknaz’ın Galatasaray’a kazandırılmasında büyük emekleri olan antrenör Emrah Bayraktar, isminin anılmamasından, kendisine en azından bir teşekkür edilmemesi nedeniyle kırgın. Bu rahatsızlığını ve kırgınlığını ise dile getirdi.

 

 

Emrah Bayraktar: "Yetiştirdiğim 160 profesyonel oyuncu futbol oynuyor"

Kariyerim boyunca ben bu durumları çok yaşadım. ‘Ozan Kabak’ı istemediğim şeklinde’ diye şeylerde söylendi. Böyle bir dedikodu çıkardılar.

 

Emrah Bayraktar: "Yetiştirdiğim 160 profesyonel oyuncu futbol oynuyor"
Emrah Bayraktar: "Yetiştirdiğim 160 profesyonel oyuncu futbol oynuyor"

Kesinlikle yok böyle bir şey. Türkiye’de ve Avrupa’da benim yetiştirdiğim 160 tane profesyonel oyuncu futbol oynuyor. Bu oyuncuları ya bulmuşum ya eğitimde yer almışım. Bunu kimse konuşmuyor.

 

"Sanki Beknaz gökten zembille indi"

Türkiye’de bu anlamda ikinci bir insan yok. 160 diyorum. Yıllarca bir yetenek bulmuş, eğitim vermiş ve yetiştirmiş, burnu aktığında bunu silmiş, her türlü problemi ile ilgilenmiş bir eğitmenim.

 

Şimdi herkes Beknaz’ı konuşuyor. Sanki Beknaz Almazbekov gökten zembille indi.

 

“Kötüleme alışkanlığı var”

Biz de daha çok kötüleme alışkanlığı var. Bizim kültürümüzde Teşekkür yok. Ben size teşekkür ediyorum. Bu emeği gördüğünüz için. Ben Beknaz haberlerini açıyorum okuyorum… Gülüp geçiyorum.

 

“Kötüleme alışkanlığı var”
“Kötüleme alışkanlığı var”

Diyorum ki bu çocuk sanki gökten zembil ile indi. Sayın başkanım siz idari yönden ibra edilmediğiniz için şikayet ediyorsunuz. Ama siz benim görevime sormadan, soruşturmadan, sorgulamadan, yüzümü bile görmeden, bu adam kim demeden son verdiniz.

 

Bu da bir idari hata olmuyor mu başkanım. Yüzümü görmeden yolladınız. Bu da idari bir hata. Yerine kimi alıyorsunuz Ali abimizi. 70 yaşında hiçbir belgesi yok.

 

Beknaz, Galatasaray'a nasıl geldi?

Emrah Bayraktar o dönem Beknaz’ı nasıl G.Saray’a kazandırdığını da anlattı:

Ağabeyi Türkiye’de üniversitedeydi. Daha sonra babası Beknaz’ı alıp Türkiye’ye geliyor.

 

Beknaz, Galatasaray'a nasıl geldi?
Beknaz, Galatasaray'a nasıl geldi?

Biz Beknaz’ı okullar arasında taramalarda bulduk. Florya’ya yakın olan ilçelerde bulunan ilköğretim okullarıyla iyi ilişkiler kurduk.

 

Oradaki öğrenciler arasında seçmeler ve turnuvalar yapıyorduk. Beknaz bu tür bir seçmeden gözümüze çarpmıştı.

 

"Beknaz için 6 ay uğraştım"

Bu tip oyunculara lisans çıkarmak çok zor. Biliyorsunuz 18 yaşının altında bir çocuğa imza attırmak için UEFA’ya Beknaz’ın futbol dışı nedenlerden dolayı Türkiye’ye geldiğini ikna etmek lazımdı.

 

"Beknaz için 6 ay uğraştım"
"Beknaz için 6 ay uğraştım"

UEFA bunun tespitini istedi. Lisansını çıkarmak için çok uzun süre UEFA ile yazıştım. Ciddi emek ve çaba sergiledim. O süreç yaklaşık 6 ayı buldu. Bu süreç herkesin yapabileceği ve yapmak isteyeceği bir süreç değildi.

Beknaz daha sonra bizden tam 1 yıl boyunca ciddi bir eğitim gördü. Erken bir keşfin ve aynı zamanda da birazda emeğin ürünüdür Beknaz.

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...