Galatasaray'da başkan adaylığı için o ismi istiyorlar!

08.04.2021 - 16:37 | Son Güncellenme: 08.04.2021 - 17:26

Galatasaray'da bazı üyeler Ahmet Yüce'yi başkan adayı olması için ikna etmeye çalışıyor. Ahmet Yüce kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte tüm detaylar...

Galatasaray'da başkan adaylığı için o ismi istiyorlar!

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

 

Galatasaray'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesi çok büyük bir hareketlilik başladı. Metin Öztürk, Burak Elmas ve Tuncer Hunca'nın ardından divan başkanı Eşref Hamamcıoğlu da bugün resmen başkan adaylığını açıkladı. Ancak mevcut yönetim ve mevcut adaylarda aradığını şu an için bulamayan bazı üyeler Ahmet Yüce'nin adaylığı konusunda ısrarlı. 

 

Üyeler, Ahmet Yüce'yi ikna etmek için çalışıyorlar

Hem genç hem de tecrübeli isimlerin bulunduğu 200 kişilik bir grup, Ahmet Yüce ile temasa geçti. Geçtiğimiz günlerde aday olmayı düşünmediğini açıklayan eski yöneticiyi Galatasaray'ın geleceği için tek çare gören üye ve bazı taraftarlar Ahmet Yüce'yi şu sıralarda adaylığa ikna etmeye çalışıyor. 

Yüce, Ajansspor'a açıklamalarda bulundu: ''Fatih Terim 1 numara'

Geçtiğimiz günlerde Ajansspor'a özel açıklamalarda bulunan Skoda Türkiye'nin sahibi Ahmet Yüce, Galatasaray camiasında kendisi için bir numaralı kişinin Fatih Terim olduğunu söylemiş, "Galatasaray'ı dünya markası yapan kişi Fatih Terim'dir. 8 şampiyonluk ve Avrupa şampiyonluğu yaşatan bir hocanın tartışılması dahi ayıptır. Onun yeri her zaman en tepedir.  ifadelerini kullanmıştı.

 

Ahmet Yüce Galatasaray'da başkanlığa aday olacak mı?

Ajansspor'a yaptığı açıklamalarda yaklaşan seçim ve aday olup olmayacağı ile ilgili de konuşan Yüce, ''Yeteri kadar aday var zaten. Benim şu an adaylık düşüncem yok" demişti. 

 

Ahmet Yüce'nin seçim, Fatih Terim, Dursun Özbek ile ilgili konuştuğu tüm açıklamalara aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Çok konuşulacak Dursun Özbek yorumu: Altın yumurtlayan tavuk...
 

Ahmet Yüce kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Ahmet Yüce, 1957 yılında istanbul'da doğdu. 1977 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun olan Yüce, 1977 yılından bu yana Orhan R. Yüce ile birlikte otomotiv sektöründe çalıştı. Alfa Romeo markalarının yedek parça tedariğini sağlayan Attila Ahmet Yüce sonrasında Alfa Romeo markasının Türkiye distribütörlüğünde Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yaptı.

 

1987 yılında Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin kurucu üyesi olarak derneğin faaliyete geçmesinde rol oynayan Attila Ahmet Yüce, Erya Otomotiv A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yüce Motor A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. Yüce Auto A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı'na getirilen Attila Ahmet Yüce, Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu ve Büyük Kulüp üyeliklerini sürdürüyor. Fransızca bilen A. Ahmet Yüce'nin, Ali Yüce isimli bir oğlu bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler