Galatasaray'da Belhanda bilmecesi! 10 numara değil 1 numara ama...

18.02.2021 - 14:12 | Son Güncellenme: 18.02.2021 - 15:04

Son dakika transfer haberleri... Galatasaray'da Belhanda ile yeni sözleşme yapılacak mı? Sarı - kırmızılı takımdaki en golcü sezonunu geçiren Faslı futbolcu, maaşında indirimi kabul etti ancak yeni sözleşmeyi belirleyecek unsur sezonun kalanında göstereceği performansı olacak. İşte detaylar...

Galatasaray'da Belhanda bilmecesi! 10 numara değil 1 numara ama...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Neredeyse her yaz ve ara transfer döneminde takımdan ayrılması gündeme gelen Younes Belhanda, bu sezon Galatasaray’ın skor katkısı açısından bir numarası oldu.

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonunda sona erecek Faslı futbolcu ile yeni kontrat yapılıp yapılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı. 

 

Maaşında indirimi kabul etti ama...

Sarı - kırmızılı takımda yıllık 3 milyon 350 bin Euro kazanan Belhanda, maaşını 1.5 milyon Euro seviyesine kadar inmeyi kabul etmişti. Öte yandan Belhanda’nın menajeri William D'avila ise 2 milyon 250 bin Euro civarında bir kontrat yapmak istiyor. Teknik direktör Fatih Terim'in en çok güvendiği oyunculardan biri olan Belhanda'nın geleceğini biraz da sezon sonuna kadar sergileyeceği performansı belirleyecek. 

 

Bu sezon 8 gol kaydeden Younes Belhanda, takımın en skorer ismi konusunda. 3 de asist yapan Faslı yıldız totalde doğrudan 11 defa skoru etkiledi.

Kendi rekorunu kırdı

Galatasaray'da 4'üncü sezonunu geçiren Younes Belhanda, sarı - kırmızılı forma altındaki diğer sezonları geride bıraktı. Galatasaray'a 2017 yazında transfer olan Younes Belhanda, sarı - kırmızılı takımdaki en skorer sezonunu geçiriyor. İlk iki yılında şampiyonluk yaşamasına rağmen her daim tartışılan isim olan Faslı futbolcu, özellikle gol katkısı az bulunup bu açıdan sert eleştiriler alıyordu.

 

2017-2018 sezonunda 3 gol kaydeden Belhanda, 2018-2019'da 4 defa fileleri havalandırmıştı. Geçen yıl ise, 7 gol kaydeden tecrübeli orta saha bu sezon henüz 19'uncu hafta 8 gole ulaştı. Belhanda Galatasaray'daki en fazla gol attığı sezonunu geçiriyor.

 

Belhanda’nın kariyerindeki en golcü sezon ise 2011-2012. O dönem Fransa'nın Montpellier takımında forma giyen Faslı yıldız 13 gol kaydetmişti. Belhanda sarı - kırmızılı forma ile 5 gol daha atarsa bu rekoru da egale edecek.

 

Senin için hazırladığımız haberler