Galatasaray’da borç yapılandırma tamam

28.05.2021 - 23:32 | Son Güncellenme: 29.05.2021 - 00:42

Galatasaray Kulübü, bankalar konsorsiyumu ile imzalamış olduğu anlaşmaya göre borçlarının yapılandırılmasının tamamlandığını açıkladı.

Galatasaray’da borç yapılandırma tamam

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray, bankalar konsorsiyumu ile imzalamış olduğu Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi'nin ön koşullarını yerine getirerek borçlarının yapılandırılmasının tamamlandığını duyurdu.

Kredi vadesi 9 yıla uzatıldı

Sarı-kırmızı kulüpten "Tarihi imza" başlığıyla yapılan açıklamada, sözleşmenin bazı detaylarına yer verilerek, "Tüm kredi borçları Türk lirasına çevrilmiştir. Yabancı para cinsinden kredi borcu kalmamıştır. Kredi vadesi 31 Mayıs 2030 tarihine uzatılmış, 9 yıla çıkartılmıştır” denildi.

Ödeme planları paylaşıldı

Açıklamada şu bilgiler paylaşıldı: “31 Ağustos 2022 tarihine kadar faiz ödemesiz dönem, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ise anapara ödemesiz dönem olacaktır. Faiz ödemesiz dönem ve ilave nakdi kredi ile nakit akış, pandemi döneminde rahatlatılmıştır. 2021-2022 sezonu boyunca herhangi bir anapara veya faiz ödemesi yapılmayacaktır." 

Dört büyükler borçlarını yapılandırdı

Bilindiği gibi Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüpleri geçtiğimiz aylarda TFF ve bankaların temsilcileri ile biraraya gelerek borçları yeniden yapılandırma anlaşması yapmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler