Mahkeme engeli kaldırdı, Mustafa Cengiz'in yolu açıldı

16.11.2020 - 10:30 | Son Güncellenme: 16.11.2020 - 10:31

Son dakika Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig ekibi Galatasaray'da mahkemenin verdiği karar ile Mustafa Cengiz yönetiminin idari ibrasızlığı ortadan kalktı. Mahkemenin kararı sonrası sarı-kırmızılı takımın avukatlarından Ömer Faruk Kırbıyı ve Zekeriya Güngör açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Mahkeme engeli kaldırdı, Mustafa Cengiz'in yolu açıldı

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Kulübü Mali Genel Kurulu'nda, Yönetim Kurulu'nun idari açıdan ibra edilmemesi kararının iptali istemiyle bazı yöneticilerin açtığı, kulüp Başkanı Mustafa Cengiz'in de feri müdahil olarak katıldığı asıl davada, kulüp derneğince 23 Mart 2019'da alınan "yönetim kurulunun yönetsel açıdan ibra edilmemesi" yönündeki genel kurul kararının iptaline hükmedildi.

İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesindeki yedinci duruşmaya, davalı Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile davacı yönetim kurulu üyeleri ve feri müdahil Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in avukatları katıldı.

Bilirkişi raporunun döndüğünü belirten mahkeme kararını açıkladı.

Asıl dava yönünden davanın kısmen kabul edilmesi kısmen reddedilmesine yönelik karar alan mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin 23 Mart 2019 tarihli olağan genel kurul gündeminin 8. maddesi kapsamında alınan "yönetim kurulunun yönetsel açıdan ibra edilmemesi" yönündeki genel kurul kararının iptaline hükmetti.

Asıl davayla ilgili fazlaya ilişkin diğer talepleri reddeden mahkeme, bu dava dosyasıyla birleşen İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki davayla ilgili genel kurul kararının iptaline ve diğer 6 mahkemedeki dosyalarla ilgili de "genel kurul kararına yönelik talebin hak düşürücü süre nedeniyle" reddi hükmü kurdu.

Mahkeme, birleşen dosyalardaki fazlaya ilişkin talepleri de reddetti.

"Bugün adaletin, demokrasinin ve Galatasaray camiasının günüdür"

Galatasaray yönetiminin avukatı Ömer Faruk Kırbıyık, mahkemenin genel kurulda alınan ibrasızlık kararını iptal ettiğini belirterek, "Bugün adaletin, demokrasinin ve Galatasaray camiasının günüdür. Aday olabilirler. Bunda hiçbir hukuki engel yoktur" dedi.

Galatasaray’da Mali Genel Kurulu’nda, yönetim kurulunun idari açıdan ibra edilmemesi kararının iptali istemiyle açılan ve devam eden dava, Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, Galatasaray Genel Kurulu’nun verdiği idari ibrasızlık kararını iptal etti.

"Hayırlı olmasını diliyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in avukatı Zekeriya Güngör ise, "Bugün mahkeme bir kez daha doğru bir şekilde hareket ederek genel kurul kararını, yönetim kurulu üyelerinin idari ibrasızlığına ilişkin hükmünü iptal etti. Bütün Galatasaray camiasına bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray yönetiminin avukatı Ömer Faruk Kırbıyık, idari yönden ibrasızlık kararının iptal edildiğini açıklayarak, "Bu iptal kararı ile birlikte davamızın haklı olduğunu, yönetimin idari yönden ibrasızlığının haksız olduğu ortaya koyulmuştur. Verilen bu karar ile birlikte gerçekleşecek olan seçime bütün yönetim kurulu üyelerinin katılmasının önü açılmıştır. Bütün yönetim kurulu üyeleri seçime katılırlar. Sonuçtan memnunuz. Adaletin ve hukukun yerine geldiğini söyleyebiliriz. Bütün Galatasaray camiasına hayırlı olsun. Bugün adaletin, demokrasinin ve Galatasaray camiasının günüdür. 

"İbrasızlığa ilişkin genel kurul kararı iptal edilmiştir"

Başkan Mustafa Cengiz ve yönetim kurulu aday olabilirler. Bunda hiçbir hukuki engel yoktur. Davamız kabul edildi. Ret olan konu tüzük maddesi ile ilgili. Tüzüğün maddesinde değişiklik talebimiz vardı. İptaline yönelik talebimiz vardı. Bu konuda hakim ret kararı verebileceğini düşünüyoruz. Henüz daha gerekçeli karar yazılmadı. Ancak şu kesin ki iptal olan konu genel kurul kararının kendisidir. İbrasızlığa ilişkin genel kurul kararı iptal edilmiştir. Bu da bütün yönetim kurulunun seçime katılması için yeterlidir" diye konuştu

"Galatasaray camiasına bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in avukatı Zekeriya Güngör ise, "Bugün mahkeme bir kez daha doğru bir şekilde hareket ederek genel kurul kararını, yönetim kurulu üyelerinin idari ibrasızlığına ilişkin hükmünü iptal etti. Bütün Galatasaray camiasına bu kararın hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Galatasaray Kulübü'nün 23 Mart 2019'daki Mali Genel Kurulu'nda, Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulunun idari açıdan ibra edilmemesi krize yol açmıştı.

Seçim sürecine girmesi beklenen Galatasaray'da mahkemeye giden yönetim kurulu üyeleri Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay, mevcut yönetimin görevine devam edebilmesi için idari tedbir kararı aldırmıştı. Bu kararla seçim zorunluluğu ortadan kaldırılmıştı.

 

Galatasaray Kulübü'nün avukatları da tedbir kararının kaldırılması talebiyle itirazda bulunmuştu, bu itirazlar reddedilmişti. Bazı divan kurulu üyeleri de televizyonlarda yayınlanan görüntüler nedeniyle itham altında kaldıklarını belirterek, feri müdahillik talebinde bulunmuştu.

Davaya bakan İstanbul 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Kasım 2019 tarihli duruşmada Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in de davacı feri müdahil olarak katılmasına ve dosyanın rapor alınması için bilirkişiye gönderilmesine hükmetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler