Galatasaray'da ibra krizi! Seçim olmayacak mı?

13.11.2020 - 16:04 | Son Güncellenme: 13.11.2020 - 16:16

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Doğan Hasol, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik özel açıklamalar yaptı. Mustafa Cengiz yönetimini eleştiren Hasol, ibra oylaması olmadan seçimin olmasının usule uygun olmadığına dikkati çekti. Galatasaray'da ibra oylaması yapılacak mı? Seçim olmayacak mı? Doğan Hasol, soruları yanıtladı...

Galatasaray'da ibra krizi! Seçim olmayacak mı?

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray’ın eski yöneticilerinden ve ikinci başkanlarından Doğan Hasol, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Hasol, seçim gündemiyle ilgili dikkat çeken bir ifadeye imza attı. Eski İkinci Başkan, “Seçim var ama ibra yok! Önce genel kurulun doğru düzgün ve Galatasaray’a yakışır şekilde yapılması gerekir” görüşünü savundu. İşte Doğan Hasol’un Galatasaray gündemine yönelik değerlendirmeleri:

Doğan Hasol: “Seçim var, ibra yok!”

Galatasaray’da seçimin doğru zamanda yapıldığından emin olmadığını ifade eden Hasol, ”Bence seçim için doğru zaman gibi görünmüyor. Pandeminin ortasındayız. Riskli bir dönem. Alınan karara baktım. İbra yok! Toplantı düzenleniyor, seçim var ama ibra yok. Yönetim kendi döneminin hesaplarını açıklar. İbraya sunulur. Bu olmadan nasıl olacak anlamıyorum. Normal bir genel kurul gibi değil. İş nereye varacak belli değil. Bir spor kulübünün en iyi takımı yönetim kurulu takımıdır. Önce yönetim iyi olacak. Sonra diğer takımlar zaten iyi olur. Ne yazık ki Galatasaray’da çok talihsiz bir dönem yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Neyin seçimini yapıyorsun?”

Sarı-kırmızılı camiaya liderlik edecek ismin plan ve programlarının tutarlı ve sürdürülebilir olması gerektiğine dikkati çeken Hasol, ”Galatasaray için başkan da yönetim de yeterli olmalı. Başkan adayları çıkar, plan ve programını açıklar. Maceraya girmemeleri gerek. Önce bilmemiz gereken bazı şeyler var. Kulübün durumu nedir? Kim, neyi devralacak? Hesaplar bile genel kurula gelmiyor. Gündemde bile yok. Önce genel kurulun doğru düzgün bir şekilde yapılması gerek. Neyin seçimini yapıyorsun. İbra ne olacak? Yaptığınız çalışmalar, faaliyetler kabul görecek mi? Kulübün alacağı, borcu, mal varlığı nedir? Önce bunlar ortaya koymalı” diye konuştu.

“Sadece istemekle başkan olunmaz”

Camiada herkesin başkanlığı hayal edebileceğini söyleyen Galatasaray eski ikinci başkanı, “Elbette birçok aday çıkabilir. Ama başkan olacak kişinin, camiada bilinen, tanınan, hizmet vermiş, bir işin ucundan tutmuş olması gerekir. İyi bir plan, programı olmalı. Herkes başkan olmak ister. Fakat; sadece istemekle bu iş olmaz” dedi.

“Böyle seçim olmaz!”

Doğan Hasol, seçim gündeminin futbol takımını ve teknik direktör Fatih Terim’i etkileyip etkilemeyeceği sorusuna ise “Seçim düzgün yapılmazsa her şey etkilenir. Mustafa Cengiz’e geçmiş olsun. Ama böyle seçim olmaz! Önce doğru düzgün, Galatasaray’a yaraşır bir seçim olmalı. Galatasaray geleneklerin kulübüdür. Galatasaray’da doğrular yapılır, yapılmalıdır. Bunu kimse unutmamalı” ifadelerini kullandı.

“Seçimin nasıl yapılacağı tüzükte yazıyor”

Galatasaray’ın mali açıdan ne durumda olduğunu tam olarak bilinmesi gerektiğini ve gerçeklerin camiaya anlatılması gerektiğini belirten Hasol, ”Borcun, harcın resmen ortaya çıkması gerek. Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları ne olacak? İbra oylaması gerek. İbra sonrası seçim yapılır. Ama usulüne uygun şekilde olmalı. Tüzükte seçimin nasıl yapılması gerektiği açıktır” dedi.  

“Liseli ya da lisesiz hiç fark etmez, bütün Galatasaraylılar kardeştir”

Yönetim ile Divan Kurulu arasındaki çatışmayı tasvip etmeyen Hasol, ”Galatasaray kardeşliğin olduğu bir kulüptür. Liseli ya da lisesiz hiç fark etmez. Bütün üyeler Galatasaray’ın üyesidir. Herkes kardeştir. Kulüp sözcüğü Osmanlıca’dan geliyor. Kulüp, kalpler demektir. Kalpleri aynı şekilde çarpan insanların birlikteliğidir. Bu ortaya koyulur, genel kurul yapılır. Galatasaray’da kardeşlik esastır. Her şey usulüne göre olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler