Galatasaray Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu iptal edildi

Orhan Gülek
05.11.2022 - 11:30 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 11:58

Son dakika: Galatasaray Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu, 900 imza toplanamadığı için gerçekleştirilemedi. İmza sayısı 672'de kaldı ve genel kurul sona erdi.

Galatasaray Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu iptal edildi

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray 'ın Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda düzenlediği genel kurul iptal oldu. Tüzük Tadil Genel Kurulu'na yeterli çoğunluk gelmediği için toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Dursun Özbek açıkladı

9 binin üzerinde üyesi olan Galatasaray'da bugün gerçekleştirilmek istenen toplantıya 672 kongre üyesi katılım gösterdi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek tüzük tadil kongresinde yaptığı açıklamada yeterli çoğunluğun olmaması nedeniyle tüzük değişikliğinin yapılamayacağını ifade etti.

Önemli maddeler görüşülecekti

Bugün yapılması plananan genel kurulunda tüzük tadil teklifi görüşülerek karara bağlanacaktı. 

Hazırlanan tüzük tadil tasarısında, yıllık olağan genel kurullarda mali ve idari bakımdan ayrı yapılan ibra uygulamasının tek bir ibra oylaması şeklinde düzenlenmesi, yönetim kurulu ve diğer kurulların görev sürelerinin üç yıldan iki yıla indirilmesi, kulüp faaliyet yılının Galatasaray Sportif AŞ faaliyet yılı ile uyumlu olarak 1 Haziran tarihinde başlayıp, 31 Mayıs tarihinde sona erecek şekilde değiştirilmesi ve kurumsal takvimin buna uygun olarak güncellenmesi gibi önemli maddeler yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ile Fenerbahçe, mail yoluyla atıştı!
Habere Git

"Görevi vermenizin üzerinden yaklaşık 5 ay geçti"

Toplantıda "Belirli bir sayıya ulaşmamız gerekiyordu ama bu mümkün olmadı" diyerek söz alan  Dursun Özbek "Bize bu onurlu görevi vermenizin üzerinden yaklaşık 5 ay geçti. İlk gün söylediğim gibi, amacımız Galatasaray'ı sürdürülebilir sportif başarıya sahip güçlü bir spor kulübü olup bizden sonra gelecek olan nesile bırakmak." dedi.

"Mecidiyeköy'de satış ofisimiz hazır"

Mecidiyeköy projesine de değinen Özbek "Mecidiyeköy projesinde 180 rezidans, 5 tane de ticari yer söz konusu. Buradan elde edilecek fonun iki şekilde kullanılması hedefleniyor. Yaklaşık 1,5 Milyar TL gibi hasılat bekliyoruz. Bunun bildiğiniz gibi yarıya yakın kısmı, Banakalar Birliği anlaşması gereği, 2,2 Milyar TL'lik borcun bir kısmını ödeyeceğiz. Yaklaşık 800 Milyon TL bu borcun kısmen kapanması için kullanılacak. Geriye kalan 750 Milyon TL, Kemerburgaz inşaatında kullanılacak. Ayrıca Florya'daki projenin tamamlanması için de kullanacağız. Mecidiyeköy'de satış ofisimiz hazır. Yabancılara satış konusunda da ihale yaptık. Galatasaraylıların bu projeye ilgi göstermesini rica ediyorum." dedi.

"Desteğiniz olmadan başarılı olmamız mümkün değil"

Herkesin taşın altına elini koymasını beklediğini ifade eden Özbek "Buraya gelenlere teşekkür ederim. Galatasaray'ın problemlerini sahip çıktığınız için teşekkür ederim. Desteğiniz olmadan, söz konusu projelerde başarılı olmamız mümkün değil. Bundan sonra da yaptığımız geliştirmelerle ilgili bize desteğinizi esirgemeyin." dedi.

"50 bin kişinin üzerine çıkacağız"

Öte yandan bugün saat 20.00'da oynanacak beşiktaş derbisine ayrı bir parantez açan Özbek  "Derbide muazzam bir kalabalık olacak. 50 bin kişinin üzerine çıkacağız. Herkesi derbiye davet ediyorum. İnşallah stattan başarıyla ayrılacağız." dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler