Galatasaray'da kritik divan gerçekleşti! İşte öne çıkan detaylar...

İsa Kethüda
12.06.2021 - 17:29 | Son Güncellenme: 12.06.2021 - 17:35

Galatasaray haberleri... Süper Lig ekibi Galatasaray'da seçime bir hafta kalırken, başkan adayları divan kurulu karşısında konuşma yaptı. İşte detaylar.

Galatasaray'da kritik divan gerçekleşti! İşte öne çıkan detaylar...

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray 19 Haziran'da başkanlık seçimine gidecek. Seçime bir hafta kala divan kurulu toplantısı gerçekleşti. Aynı zamanda 18 Haziran'da da divan kurulu başkanlığı seçimi yapılacak. O yarışta da Aykutalp Derkan ile Niyazi Yelkencioğlu yer alacak. Bugünkü toplantıda divan başkanlığına aday iki isim de konuşma gerçekleştirdi. Kaan Kançal'ın mali raporlar eşliğinde sunumuyla gerçekleşen divanda Yusuf Günay, veda ederken duygusal olduklarını ifade etti. Toplantının son bölümünde başkan adayları İbrahim Özdemir, Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas ve Yiğit Şardan da sırayla kürsüye geldi.

Elmas'tan toplantı sırasında tweet

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk, sabahki basın toplantısında, sarı-kırmızılı kulübün yeniden mahkeme koridorlarında zaman kaybetmemesi adına seçildikleri takdirde 2022'de güvenoyu seçimi yapacaklarını açıklamıştı. Bu söylemini divanda da yineledi. Metin Öztürk'ün bu hamlesi birçok üyenin takdirini kazanırken, Burak Elmas toplantı sırasında Öztürk'ün açıklamalarına yönelik bir paylaşım yaptı ve “Galatasaray'ın bir sonraki olağan seçim tarihi 18/25 Mayıs 2024'tür. İçinde bulunduğumuz zorluklardan çıkmak, Galatasaray'ın aydınlık geleceğini yakalayabilmek için taahhüt ettiğimiz projelerimizi hayata geçirmemiz lazım. 

Tek hedefimiz üç yıl boyunca azim ve inançla çalışmaktır" ifadelerini kullandı. Karşılıklı demeçlerin üyeler üzerindeki karşılığının nasıl olacağı merak ediliyor.  Eşref Hamamcıoğlu, güç ayrılığının sağlanacağını, sportif başarıya bağlı olmayan değerlerin gelire çevrilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı ve göreve talip olduklarını belirtti.

Şardan yine kravat takmadı

Galatasaray Başkan Adayı Yiğit Şardan'ı, başkan adaylığı başkan adaylığını ilk açıkladığı günden bu yana ceket ve kravatlı gören olmadı. Bu konuyla ilgili alerjisi olduğunu bu sebeple ceket ve kravat kullanmadığını söyleyen Şardan, divan toplantısında da kürsüye gömlekle geldi. Şardan bu yüzden sosyal medyadan eleştiri aldı. Şardan, tüm başkanlara teşekkür edilmesi gerektiğini söylerken, geçmişte başkanlara yapılan eleştirileri doğru bulmadığını ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler