Galatasaray'da orta sahaya kim transfer edilecek?

19.08.2020 - 20:08 | Son Güncellenme: 19.08.2020 - 20:08

Orta sahaya yeni transferler yapmak isteyen Galatasaray'ın hedefinde hangi oyuncular var? İşte detaylar...

Burhan Can Terzi-AJANSSPOR

Galatasaray’da Seri ve Lemina’nın kiralık sözleşmelerinin sona ermesi, Selçuk İnan’ın da futbolu bırakmasının ardından merkez orta sahada boşluk oluştu. Şu an 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yapabilecek kadroda 6 isim olsa da kağıt üzerinde “Galatasaray’ın as orta sahasını” kurmak bir hayli zor duruma geldi.

Cimbom’un yeni sezon yapılanmasında düşünülen orta sahalardan Mert Hakan Fenerbahçe’ye, Bernard Mensah Beşiktaş’a giderken, Cimbom rotayı son seçenek olarak görülen Lemina’ya çevirmişti.

Aslan fiyat artırmayacak

Galatasaray, Gabonlu futbolcu için 1 milyon Euro’luk bir sözleşme planlarken, bu sırada Beşiktaş’ın da devreye girmesiyle işler karıştı. Geçen yıl Southampton’a 1 milyon, Lemina’ya da 2 milyon 50 bin Euro öderken, bu defa toplam harcamayı 1 milyon 750 bin Euro’da tutmak istedi. Sarı-kırmızılı yönetimin hazırladığı teklif masada ve herhangi bir fiyat artırımı yapmak istemiyor.

İsmi çıkmayan bir orta saha

Galatasaray’da Seri için de Fulham ile temaslar devam ederken, Lemina’da yaşanan ikilik sonrası Badou Ndiaye için yeniden nabız yoklanmaya başlandı. Öte yandan Lech Poznan takımının yıldızı Jakub Moder’in maliyeti de bu transferi zora sokuyor. Florya ve scout ekibi de bir yandan çalışmalarını sürdürürken, şu ana kadar medyaya hiç yansımayan bir orta sahayla da temasa geçildiği ancak şu an sonuçlanan bir gelişme olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Galatasaray'ın mevcut orta saha oyuncuları

Younes Belhanda

2017’den bu yana Galatasaray forması giyiyor. Sarı-kırmızılı takımda iki şampiyonluk yaşamasına rağmen hep eleştirilerin odağında oldu. Kontratının son sezonuna giriyor ve satış listesinde. Belhanda geçen sezon 33 maçta forma giyip 7 gol kaydetti. Faslı yıldız 3 de asist yaptı.

Taylan Antalyalı

Galatasaray’a geçen sezon büyük beklentilerle transfer edildi. 25 yaşındaki futbolcu umulandan az süre alabildi. Ligde sadece 6 maça 11’de çıkabildi. Önümüzdeki sezon direkt orta sahayı sırtlayacak bir oyuncu olarak deği yine alternatif bir merkez orta saha gibi görülüyor.

Ryan Donk

34 yaşındaki futbolcunun sözleşmesi bir yıl daha uzatıldı. Hemen hemen her mevkiyi yedekleyen bir oyuncu. Geçen sezon Luyindama’nın yokluğunda stoperde başarıyla mücadele etti. Fakat as orta saha oyuncusu olabilir mi bu konuda şüpheler var.

Ömer Bayram

2018 yazında sol bek bölgesine alternatif olarak transfer edildi. Geçen yaz ayrılması gündemdeyken hazırlık kampında orta sahada şans verilen Ömer bu şansı iyi değerlendirdi ve takımın önemli parçalarından biri haline geldi. Ancak zaman zaman çok da eleştiri aldı. 29 yaşındaki futbolcu geçen sezon 39 maçta 1 gol atıp, 13 asist yaptı.

Atalay ve Birhan

Galatasaray’ın altyapısınsan yetişmiş iki isim de şu an halihazırda kadroda. Birhan Vatansever geçen sezon 2. Lig’de Bandırma formasıyla 22 maça çıkarken skor üretemedi. Atalay Babacan ise A Takım ile yalnızca bir Türkiye Kupası maçında süre alırken, U 19 Ligi’nde ise 22 maçta 4 gol kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler