Galatasaray'da sakatlık şoku! Resmen açıklandı...

04.06.2020 - 11:54 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 11:54

Galatasaray'da sakatlık şoku! Resmen açıklandı...

Burhan Can Terzi - AJANSSPOR

Galatasaray’da dünkü antrenmanda girdiği ikili mücadelede sakatlanan Marcao, sarı-kırmızılıları korkuttu. Brezilyalı stoperin MR sonucunda yırtık olmaması ise sevindirdi.

İç yan bağında hasar tespit edilen Marcao’nun sakatlığı için iki hafta öngörülüyor. Marcao’nun Rize deplasmanına yetişmesi zor gözükürken, iyi tedavi süreci doğrultusunda Gaziantep FK maçına yetişebileceği düşünülüyor.

NEDEN SAKATLANDI

Koronavirüs süreci sebebiyle liglere ara verilirken, takımlar sahaya yeniden çıktığında uzmanlar bu şekilde sakatlıkların olabileceğini tahmin ediyordu. Uzmanlar Marcao’nun da sakatlığında yorgunluğun etkisi olduğunu düşünüyor.

Sarı-kırmızılılar da diğer takımlar gibi öncelikle fiziksel yüklemeler yaparken, taktik çalışmalara geçildiğinde Marcao ilk sakatlık yaşayan isim oldu.

Marcao'nun olmadığı maçların sonuçları!

Galatasaray 1-1 Konyaspor
Galatasaray 2-0 Rizespor
Konyaspor 0-3 Galatasaray

Luyindama'nın lisansı yok!

Galatasaray'da takımın bir diğer önemli stoperi Luyindama da uzun süreli bir sakatlık yaşamıştı. Yıldız oyuncunun sözleşmesi devre arasında askıya alınmıştı.

Donk'un partneri kim olacak?

Fatih Terim, onun yokluğunda Donk'u tercih etmişti. Marcao'nun yokluğunda Ahmet Çalık ve genç Emin Bayram forma şansı bulabilirler. 

Ahmet Çalık bu sezon ligde 7 maçta toplam 382 dakika forma şansı buldu. Emin Bayram ise son 11 lig maçının yedek kulübesinde yer aldı ve Konyaspor maçının son dakikasında oyuna dahil oldu.

Galatasaray ilk maçına 14 Haziran Pazar günü Rizespor deplasmanında çıkacak. Onun ardından sırasıyla Gaziantep (E), Başakşehir (D), Trabzonspor (E), Alanyaspor (D), Ankaragücü (D), Göztepe (E) ve Antalyaspor (D) ile karşı karşıya gelecek. 

Senin için hazırladığımız haberler