Galatasaray'da seçim öncesi çok krtik bir röportaj gerçekleşecek

27.04.2022 - 20:20 | Son Güncellenme: 27.04.2022 - 21:20

Galatasaray'da Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu seçimi öncesi Cemal Özgörkey açıklamalarda bulunacak. Cemal Özgörkey kimdir ve kaç yaşında? İşte detaylar...

Galatasaray'da seçim öncesi çok krtik bir röportaj gerçekleşecek

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'da kritik seçim öncesi Cemal Özgörkey, sessizliğini bozuyor. Ajansspor'dan Burhan Can Terzi'ye özel açıklamalarda bulunacak olan Özgörkey, adaylar hakkında da açıklamalarda bulunacak. İşte detaylar...

Cemal Özgörkey, uzun süredir koruduğu sessizliğini ilk kez Burhan Can Terzi'ye bozacak...

Sarı-kırmızılı camiada merak edilen pek çok soru yarın cevabını bulacak.

2021 seçimlerinin ardından neler yaşandı?

Bu defa neden seçimde yer almıyor?


Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün adaylıkları hakkından ne düşünüyor?

Galatasaray'ı yakın vadede neler bekliyor.

Hepsi ve daha fazlası yarın Ajansspor'da.

Cemal Özgörkey kimdir, kaç yaşındadır?


Özgörkey, 1959 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Annesi Lale Özgörkey, babası iş adamı Ahmet Nevzat Özgörkey’dir. Armağan adında bir kardeşi vardır. İlkokul ve ortaokulu İzmir Saint Joseph okulunda tamamladıktan sonra liseyi İstanbul’da Galatasaray Lisesinde okudu. Liseden 1979 yılında mezun olduktan sonra da üniversite eğitimi için ABD' ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünden mezun oldu. ABD'deki üniversite eğitimi sırasında da Coca Cola'da staj yaptı. Babası 1967 yılında Özgörkey Holding'i kurdu. Şirket Ege ve Akdeniz bölgelerinde 4 ve Romanya’da 2 adet Coca-Cola şişeleme fabrikası kurmuştur. Nevzat Özgörkey aynı zamanda Anadolu Efes’in Türkiye’deki ilk fabrikası olan Ege Biracılık’ın kurucu ortaklarındandır. 

İlk kez 2008 yılında Galatasaray Yönetim Kurulu’na giren Özgörkey, bu tarihten sonra kulübün çeşitli bölümlerinde görev almıştır. Ayrıca, İstanbul Atlıspor ve İzmir Atlıspor gibi spor kuruluşlarında da başkanlık yapmıştır.


Fransızca ve İngilizce’yi çok iyi bilen Cemal Özgörkey, ilk kez 2011 yılında Galatasaray başkanlığı için aday olacağını açıklasa da daha sonra bu isteğinden vazgeçmiştir. 2014 yılında bir kez daha başkanlık seçimi için kolları sıvayan Özgörkey, yine başkan olamamıştır. Cemal Özgörkey, 2010 yılında Elif Basım ile dünya evine girmiş, ikilinin nikahında Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent nikah şahitliği yapmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler