Galatasaray'da Yeni Divan Başkanı Ali Tüzmen Oldu | Ali Tüzmen Kimdir?

İsa Kethüda
16.04.2022 - 13:57 | Son Güncellenme: 16.04.2022 - 14:03

Galatasaray haberleri... TFF Süper Lig takımlarından Galatasaray'da yeni Divan Kurulu Başkanı Ali Tüzmen oldu. Peki Ali Tüzmen kimdir? İşte detaylar.

Galatasaray'da Yeni Divan Başkanı Ali Tüzmen Oldu |  Ali Tüzmen Kimdir?

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Galatasaray'da Divan Kurulu görevinden istifa eden Öner Kılıç'ın yerine Ali Tüzmen yazman üye olarak divan başkanlığına seçildi.

Ali Tüzmen kimdir?

Galatasaray Lisesi’ni takiben Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği’ni bitirdi. 5 yıllık iş deneyiminin ardından, yine Boğaziçi Üniversitesi’nde finans ve pazarlama üzerine aldığı Executive MBA programını tamamladı. Profesyonel hayatına çimento sektöründe faaliyet gösteren, Fransız kökenli dünya lideri firma Lafarge’da başladı. 7 yıl süren Lafarge çalışma hayatının ilk 4 yılını sırası ile Fransa ve İspanya’da geçirdi. Son 3 yılında Türkiye’deki 9 tesisten sorumlu Kalite Müdürü olarak çalıştı. Sonrasında, cam sektöründe faaliyet gösteren bir aile firmasında Genel Müdür Yardımcısı olarak işe başladı. Olağanüstü büyüme hızına en üst seviyede katkıda bulunmanın yanında kurumsallaşma hedefine liderlik etti. 3 yıl içerisinde Avrupa pazarında 2. sıraya yükselen firma, sektörün en büyüğü olan Alman firma Schott tarafından satın alındı. Satışa hazırlanma sürecinde önemli bir liderlik görevi üstlenen Ali Tüzmen, birleşme sonrasında, Schott bünyesinde üst düzey yönetici olarak çalışmaya devam etti ve Avrupa Pazarlama ve Satış Direktörlüğü görevine getirildi. 

Ardından büyümeye devam eden Türkiye operasyonunun başına atanarak Schott Türkiye Genel Müdürü oldu. 4 yıllık genel müdürlüğü süresinde, kurulan sürekli iyileştirme süreci en iyi uygulama seçildi, Kaizen ekipleri Kalder yarışmalarında birincilikler kazandılar, performans yönetim süreci Peryön yarışmasında ödül aldı. 2008 krizi dönemindeki taktiksel ve yoğun iletişim temelli kriz yönetimi grup tarafından örnek gösterildi. Firma, insan kaynağı, vizyonu, iş modelleri ve süreçleri ile aile şirketi kimliğinden sıyrılarak, uluslararası firma kimliğine doğru dönüşümünü başarı ile tamamladı. Son yıllarda, bağımsız yönetim kurulu üyeliği ve girişimciliği bir arada yürütmektedir; dijital dönüşüm, şirketlerin stratejik ortaklıklara hazırlanması, süreç iyileştirme ve geliştirme, kriz yönetimi, çalışan angajmanı konularında danışmalık yapmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi mezunlarının bir girişimi olarak kurulan danışmanlık platformu BCB Network (Boğaziçi Consultants for Business – https://www. bcbnetwork.com.tr) bünyesinde Endüstride Dijital Dönüşüm Çalışma Grubu’nun liderliğini yapmıştır. 5 yılı aşkın bir süredir Endüstri 4.0 (4. Endüstri devrimi) üzerine odaklanmış, devrimin teknolojik ve insani boyutları üzerinde araştırmalar ve danışmanlıklar yaptıktan sonra Digiterra Teknoloji A.Ş. Firmasının kurucu ortağı olmuştur. Firma, endüstriyel kuruluşlara yönelik IoT teknolojileri ve yapay zekâ tabanlı çözümler üretmektedir. AoEC mezunu EMCC kıdemli koç ve mentordur. Firma üst yöneticilerine koçluk ve mentorluk yapmaktadır. Aynı zamanda, Türkiye’nin dijital dönüşümünü başarı ile gerçekleştirebilmesine katkı sağlamak amacı ile keynote konuşmalar yapmakta, panellere katılmakta, eğitimler vermekte ve start-up’lara mentorluk yapmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler