Galatasaray'da yeni gündem: Ne olacak ocak transferleri?
Editör: Ajansspor
Son Güncelleme /
Son dakika transfer haberleri... Galatasaray'da seçim gündemi rafa kalkıyor. Camiadaki ortak görüş, başkanlık seçimini mart yerine mayısta yapmak. Bu süreç zarfında yönetimi ara transfer dönemi ve futbolcuların ödemeleri gibi sorunların bulunduğu çok zorlu bir süreç bekliyor.

- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR
Galatasaray'da 10 Kasım'da alınan seçim kararı, 13 Kasım ise açıklanan seçim gündeminin ateşi 12 gün sonra söndü. Koronavirüs önlemleri nedeniyle Galatasaray yönetiminin tarihini 26 Aralık diye duyurduğu kongrenin yapılması imkansız hale geldi.

İçişleri Bakanlığı, valiliklere 'genel kurulların 28 Şubat 2021 tarihine kadar ertelenmesi' yönünde yazı gönderdi. Galatasaray yönetimi 26 Aralık olarak belirlenen seçimin iptali için gerekli açıklamayı karar ellerine ulaştıktan sonra yapacak. Galatasaray camiasındaki hakim görüş ise 28 Şubat'tan hemen sonra seçim yapmaktansa doğrudan olağan mayıs ayında sandığa gidilmesi yönünde. Yönetim bu durumda görevine devam edecek. Ancak karar ne olursa olsun Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve kurmaylarını hiç de kolay bir süreç beklemiyor.
17 milyonluk ödeme
Galatasaray yönetiminde özellikle koronavirüs süreciyle birklikte yüksek seviyede sıcak para sıkıntısı yaşanmaya başladı. Hiçbir yöneticinin de kasa kolaylığı sağlayacak pozisyonu oluşmazken, sarı-kırmızılıların yeni kredi başvuruları yaptığı belirtiliyor. Geçen yıl Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmadan gelen 200 milyon liralık faiz ödemesi de yaklaştı. Galatasaray yönetimi 250 milyon liralık yeni krediyle hem bu faizi ödemek hem de futbol takımının 17 milyon liralık alacağını kapatmayı hedefliyor.
Transferler nasıl olacak?





