Galatasaray: Derbide Fırat Aydınus ve VAR hakemlerinden mağdur olduk

28.10.2021 - 17:36 | Son Güncellenme: 28.10.2021 - 23:25

Galatasaray Basın Sözcüsü Remzi Sanver, Beşiktaş derbisindeki hakem Fırat Aydınus'un yönetimi ve VAR kararlarını eleştirdi. İşte detaylar...

Galatasaray: Derbide Fırat Aydınus ve VAR hakemlerinden mağdur olduk

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de hafta başı oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisinin yankıları sürüyor. Maçtan 2-1 yenik ayrılan sarı-kırmızılı kulübün basın sözcüsü Remzi Sanver, hakem yönetimi hakkında eleştiride bulundu. Sanver, "Galatasaray'ın hakkını aramak, başkanın ve yönetimin görevi. Bu görevi yakışan usullerle yerine getirmekle yükümlüyüz. Kaybedilen maçtan sonra ses yükseltmek insani bir reflekstir ama Galatasaray soğukkanlılıkla hareket eder" dedi. 

'TFF ve hakemlere ses yükseltmek bize yakışmaz' 

GS TV'de gündemi değerlendiren sarı-kırmızılı yönetici şöyle devam etti: "Tepkisellikle ses yükseltmek, hakkımızı iyi aradığımız anlamına gelmez. Burada çıksam, TFF veya hakeme yüksek sesle hitap etsem belki bazı taraftarlarımızın gönlünü hoş ederim ama bu Galatasaray'a yakışmadığı gibi, faydalı bir sonuç da getirmez."

 

 

'Önemli olan hakemlik sisteminde değişim' 

Programda Ferhat Gündoğdu'nun MHK'nimn yeni başkanı olmasını yorumlayan Sanver, "Bizim meselemiz, futbolda kronikleşmiş sonuçları ortadan kaldıracak düzen değişikliğidir. Bu değişikliğin önemli bir unsuru, maçları sahadaki futbol performansıyla hak eden takımın kazanmasını sağlayacak, adil ve şeffaf bir hakemlik sisteminin kurulmasıdır" ifadelerini kullandı. 

'Aydınus ve Kalkavan Galatasaray'ı olumsuz etkiledi'

Ardından Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi Fırat Aydınus ve VAR'da görev yapan Mete Kalkavan'a gönderme yapan Remzi Sanver, "Beşiktaş maçında gerek VAR hakemleri gerek de saha hakemlerinin takımımızın performansını olumsuz etkilediğini görüyoruz. Ama Beşiktaş'ın haklı galibiyetine karşı, bunların arkasına sığınacak basitlikte bir kulüp değiliz" diye konuştu.

Galatasaray: Rakiplerimiz yüzde 50 kuralına uymuyor

Galatasaraylı yönetici ayrıca, "Federasyon Başkanı Sayın Nihat Özdemir'in, 3 rakibimizin stadyumları %50'den fazla doldurmama kuralını ihlal etmiş olduklarına dair tespitini, bu kurala hep riayet etmiş ve etmeye devam edecek olan bir spor kulübü olarak dikkatle not ettik" diyerek ezeli rakiplerine bir başka gönderme daha yaptı.

Sanver: Sessiz değil sakiniz

Sarı-kırmızılı yönetici son olarak, "Sessiz değiliz ama sakiniz. Sukünetimiz Galatasaray'ın birikimine ve gücüne duyduğumuz güvenden kaynaklanıyor. Herkes müsterih olsun. Galatasaray, Türkiye'nin aydınlanma birikiminin bir eseridir" sözleriyle taraftarlarına mesaj verdi.

Senin için hazırladığımız haberler