Galatasaray, Fenerbahçe'nin anlaştığı yeni Arda Güler için harekete geçti

Aleyna Gürgen
28.09.2023 - 15:09 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 16:14

Fenerbahçe'nin Arda Güler Real Madrid'e transfer olmadan önce Gençlerbirliği ile imzaladığı 4 oyunculuk protokol iptal oldu, Galatasaray devreye girdi.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin anlaştığı yeni Arda Güler için harekete geçti

Fenerbahçe'nin Gençlerbirliği ile imzaladığı 4 genç oyuncuyu da kapsayan protokol iptal edildi. Galatasaray ise genç isimlerden biri için harekete geçti.

4 oyunculuk protokol iptal edildi

Arda Güler 2019'da Gençlerbirliği'nden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Genç futbolcunun yüzde 20 hakkı ise Gençlerbirliği'nde bulunuyordu. Sarı-Lacivertli ekip Güler'in Real Madrid'e transfer olmasından önce Gençlerbirliği ile bir paket halinde hem genç futbolcunun sonraki satışını hem de 4 genç oyuncuyu kadrosuna ekleyeceği bir protokol imzalamıştı. Gençlerbirliği bu protokol ile Fenerbahçe'nin önerdiği bazı isimleri kiralayailecekti. Fakat belirlenen şartların yerine getirilmemesi ile protokol iptal oldu. 

Başkan Akdaş açıklamıştı

Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş daha öncesinde Arda Güler'in olası satışında yer alan pay hakkıyla ilgili Fenerbahçe'yle anlaştıklarını söylemişti. Akdaş anlaşma detayları hakkında ise "Ali Koç'la anlaştık. Paket halinde bir anlaşma yaptık. 2,5 milyon euro alacağız. Ayrıca önerdikleri 7-8 oyuncu var. Biz, onların içinden işimize yaracak oyuncuları kiralık olarak bedava alacağız. Biz de 4 genç oyuncumuzu verdik. Bunların ikinci satışından da yüzde 15 alacağız." ifadelerini kullandı. 

Galatasaray genç oyuncu için devrede

Hürriyet'in aktardığı bilgilere göre Fenerbhaçe'nin imzaladığı protokolün iptal olması ile Galatasaray, Gençlerbirliği'ndeki genç bir oyuncu için hamle yaptı. Sarı-Kırmızılı ekip 15 yaşındaki Yiğit Evin için devreye girdi ve Gençlerbirliği ile görüşmeler sürüyor. 

Yiğit Evin kimdir?

Galatasaray'ın mercek altına aldığı Yiğit Evin 25 Ocak 2008'de Çankaya'da dünyaya geldi. Sağ ve sol kanatta görev alan Evin, 2018 yılında Gençlerbirliği alt yapısına katıldı. 15 yaşındaki genç futbolcu 5 yıldır alt yapının değişik mevkilerinde görev yapıyor. Şimdiye kadar 4 kez milli olma şansı yakalayan Evin, 1 kez U14, 2 kez U15 ve bir kez de U16 Milli Takımları'nda forma terletti. 

Senin için hazırladığımız haberler