Galatasaray'dan yabancı sınırı açıklaması

09.07.2020 - 16:44 | Son Güncellenme: 09.07.2020 - 16:44

Son dakika haberi...Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından değiştirilen yabancı sınırı ile ilgili açıklama yayınladı. Peki Galatasaray açıklamasında ne dedi? İşte detaylar...

Galatasaray'dan yabancı sınırı açıklaması

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, yabancı sınırı ile ilgili verilen karara karşı çıkıldığı ve söz konusu kararın düzeltilmesi için girişimde bulunulacağı belirtildi. 

Yabancı sınırlamasına karşı çıkıldığının vurgulandığı açıklamada, "Galatasaray Spor Kulübü olarak, her tür platformda ve her kademede sözlü ve resmi yazı ile yabancı sınırlamasına karşı olduğumuzu ısrarla belirtmiştik. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren uygulanmak üzere yabancı sınırlaması ile ilgili kararı yürürlüğe koymuştur" denildi.

Yabancı sınırlaması ile ilgili kararın düzeltilmesi için girişimlerde bulunulacağının ifade edilen açıklamada, "Yabancı sınırlamasıyla ilişkin bu karar geçmişte olduğu gibi gelecekte de Türk futboluna hiçbir yarar sağlamayacağı gibi kulüplerimizin uluslararası alandaki rekabetini de olumsuz yönde etkileyecektir. Söz konusu kararın düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadeleri kullanıldı.

 

Fatih Terim ne demişti?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, 4-1 kaybedilen Alanyaspor maçının ardından yabancı sınırı ile ilgili düşüncelerini dile getirmişti.

Fatih Terim konuyla ilgili, "Oyuncu oyuncudur. Yani gerekçesi nedir bilmiyorum. Halbuki öbür sistemde koyulacak tek şey tekrar teşviklerdi. Teşvik koymuştuk Türk oynatana. Müthiş bir yarış vardı, yabancı yerli oyuncular arasında. Burada hiç kimse Türk oyuncu ya da yabancı oyuncu kısıtlamasından dolayı yedek oturup, boşu boşuna para almak istemedi. Herkes Avrupa'ya gitmeye başladı. Dünyanın hiçbir tarafında bunlardan dolayı milli takımlar zarar görmez, görmemiştir, görmeyecektir. Örnekse, son dünya şampiyonlarına bakın. Fransa, Brezilya, Almanya, bir ay önce İspanya. Avrupa şampiyonlarına bakın. Fransa, İngiltere, İspanya, Almanya. Hepsinde yabancı oyuncu serbest" demişti.

Yeni yabancı sınırlaması nasıl?

TFF'den yapılan açıklamada, Süper Lig'de ve TFF 1. Lig'de yabancı futbolcu ve oyuncu uygunluğunun önümüzdeki üç sezon için belirlendiği kaydedilmişti.

2020-21: Kadroda 14, sahada 8 yabancı.

2021-22: Kadroda 12, sahada 7 yabancı.

2022-23: Kadroda 10, sahada 6 yabancı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler