Galatasaray'ı Adeba*yordu

12.04.2017 - 11:16 | Son Güncellenme: 12.04.2017 - 11:16

Galatasaray'ın, Igor Tudor'un takımın başına geçtiği günden beri farklı bir kişiliğe büründüğünü çok koşan mücadele eden bir takım hüviyetine girdiğini yazmıştık. Koşu mesafeleri, mücadele gücü hep bunu gösteriyordu. Adanaspor karşısında alınan 4-0lık galibiyet te bunun göstergesiydi. Bu futbolunu Başakşehir karşısında da sürdüreceğini sanmıştık.

Ama yanılmışız.

Aynı skorla rakibine 4-0 yenildi.

Galatasaray'ın herkesi yanıltan, bizleri de koşu mesafeleri ve baskılı futbolu büyük takımlara karşı işlemediğini gördük. Yani saman alevi gibi. Sadece Anadolu takımlarına karşı parlıyor.

Süper ligin ilk haftasından beri şampiyonluğu kovalayan Başakşehir, oyun stilinden ödün vermedi. Galatasaray'ı çok iyi analiz eden Abdullah Avcı ve öğrencileri sarı kırmızılı takıma pozisyon vermedi desek yeridir.

Adanaspor maçında 4'lü defansı tercih eden Igor Tudor hayatının hatasını yaptı ve uygulatmaya çalıştığı 3'lü defans kurgusunu bu maçta hem de kaptığı her topta hızlı oyuncularıyla sonuca giden bir Başakşehir karşısında uygulamaya çalışınca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

Igor Tudor ayrıca oyun stilleri aynı olan buruma Yasin ve Rodriques'i aynı anda sahaya sürmesi affedilir bir hata değildi. Yedekte Podolski ve Sneijder varken.

Ayrıca bu oyuncuları geç oyuna almasını söylemiyorum bile....

Boş alan bulduklarında etkili olan Bruma , Yasin ve Rodriques'le hücuma kalkıp gol bulmaya çalışan Galatasaray, karşısında oynatmayan bir Başakşehir'i bulunca bırakın gol bulmayı pozisyon dahi bulamadı.

İlk düdükle birlikte rakibe baskı yapan Başakşehir takımı, hücuma kalkmaya çalışan Galatasaraylı oyuncuların topu kaptırmasıyla takım olarak rakip kaleye yüklendi.

Tıkır tıkır işleyen bir makina gibi sahanın her yerinde rakibine basarak oyun kurmasını engelledi. Yaptığı presle ve kaptığı her topta Galatasaray kalesine yüklenen Başakşehir takımı 4 gol atarken en az o kadar da kaçırdı. Emre Belözoğlu takımını çok iyi yönetirken, sağdan Visca, soldan Cengiz de golcüleri Adebayor'u besledi. O da ikramları geri çevirmedi ve tam 3 gol birden atarak Galatasaray'ı adeta tek başına yıktı. İyice dağılan Galatasaray defansını bir de Mustafa Pektemek  ziyaret edince skor 4-0 oldu. 

Başakşehir umduğundan daha kolay Galatasaray buldu karşısında. Baştan sona üstün oynayan Abdullah Avcı'nın talebeleri 4-0 gibi net bir skorla rakibini yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. Galatasaray ise aldığı bu mağlubiyet sonrasında 4. sıraya geriledi.

Tabi bu gollerde  Galatasaray defansının çok büyük hataları vardı. İlk golde Semih ikinci golde Semih Chedjou, üçüncü golde Ahmet Çalık vs vs hataları sonucunda farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Galatasaray'ın sezon başından beri adeta kangren olmuş defans hataları bu maçta da devam etti. Başakşehirin Togolu golcüsü hayatının en rahat maçını oynadı.  Süper Lig'de ilk kez 3 gol birden atarak gol sayısını 5e çıkardı.

Maçın özeti;

Igor Tudor bir kumar oynadı ve kaybetti. Ligde büyük takımlara karşı maç kazanamayan Galatasaray'ı bundan sonra zor günler bekliyor. 15 gün sonra kendi evinde oylanacağı Fenerbahçe derbisini mutlaka kazanması gerekiyor. Bu defans ve bu futbolla nasıl olacak? Ben de merak ediyorum.

Ne diyelim!

Ligde zor günler geçiren Galatasaray ı anlayacağınız tek başına ADEBA*YORDU

Senin için hazırladığımız haberler