Galatasaray'ı bekleyen tehlike! Yıldız futbolcular...

26.06.2020 - 09:12 | Son Güncellenme: 26.06.2020 - 09:18

Galatasaray, Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamak istiyor. Lider Başakşehir'den 8 puan geride olan sarı-kırmızılılar, eğer sezonu şampiyon bitirmezse bazı oyuncularla vedalaşmak durumunda kalabilir. Galatasaray, şampiyon olamazsa hangi futbolcular ayrılabilir? Galatasaray'ı bekleyen dev tehlike...

Galatasaray'ı bekleyen tehlike! Yıldız futbolcular...

Süper Lig’de şampiyonluk yarışı adına bu hafta Medipol Başakşehir ile kritik bir maç oynayacak Galatasaray, sezon sonunda mutlu sona ulaşamazsa ciddi bir gelirden mahrum kalacak. Galatasaray şampiyon olamazsa bazı futbolcularla yollar ayrılacak. Hangi futbolcularla yollar ayrılacak? Detaylar haberde…

Galatasaray dev bir tehlike ile karşı karşıya

Son iki sezonun şampiyonu olan Galatasaray, bu sezon bitime 6 hafta kala zirveden iyice uzaklaşırken, asıl tehlike Şampiyonlar Ligi’ne gidilmemesi halinde yaşanacak. Sarı-kırmızılar için şampiyonluktan ziyade Devler Ligi’ne katılamamanın faturası çok ağır olacak.

Galatasaray’da takım bütçesi düşürülecek

70 milyon Euroluk takım bütçesini şampiyon olması halinde dahi yüzde 10 düşürmeyi planlayan Galatasaray, pandemi sonrası gelecek sezon için radikal tedbirler almaya hazırlanıyordu.

Tasarruf tedbirleri devreye girecek

Kulüpte Şampiyonlar Ligi’ne gidilememesiyle beraber tasarruf önlemleri daha da artacak. 250-300 milyon liralık bir gelirden olunacağı için takım bütçesi çok daha aşağı çekilecek. Sponsor, store ve tribün gelirleri dikkate alındığında bunun ekonomik yansımaları çok daha ciddi hale gelecek.

Yıldız oyuncular da etkilenecek

Bu gelir kaybı bazı ekstra tedbirleri gündeme getirecek. Takım bütçesi bu çerçevede 40-45 milyon Euro bandına çekilecek ve bu durumdan en fazla yıldız oyuncular etkilenecek.

Falcao’nun durumu masaya yatırılacak

Skorer’in haberine göre; Galatasaray’da prim ve bonuslarla beraber yıllık maliyeti 7 milyon Euro olan Radamel Falcao’nun durumu ilk planda masaya gelecek.

Feghouli ve Belhanda’nın durumu da soru işareti

Ayrıca yine bonuslar ve primlerle yıllık maliyeti 4.5 milyon Euro civarı olan Feghouli ve 4 milyon Euro gibi bir maliyeti bulan Belhanda’nın durumları ciddi bir problem oluşturacak.

Şampiyonluk gelmezse yüksek maliyetli isimler lüks olacak

Devler Ligi’nde olmayan bir Galatasaray için bu yıldızlar ve yüksek maliyetler lüks hale gelecek. Galatasaray bu nedenle Başakşehir maçıyla beraber 6 maçlık bir seri yakalayıp, rakiplerinin kayıplarına göre en azından Devler Ligi biletini almak istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler